Myslíte si, že máte doma úplne čistý vzduch?

Nie vždy je to pravdou a akonáhle použijete zariadenie ako je Philips AC 4080/10, veľmi rýchlo to zistíte. Už o niekoľko hodín budete cítiť podstatný rozdiel a dôkazom bude filter znečistený už po niekoľkých dňoch.

Čistička vzduchu používa technológiu VitaShield IPS, ktorá odstraňuje vysokú mieru jemného prachu, peľu, plynov a baktérií – až 99 %. Ak to potrebujete, popri čističke sa zapája do práce aj zvlhčovač, ktorý pracuje s technológiou Nano Cloud. Tá by mala efektívne eliminovať šírenie baktérií.

Čistička má celkom tri filtre, prvým je jemná sieťka na zachytenie najväčších nečistôt, druhým je aktívny uhlíkový filter a posledným je HEPA filter. Zvlhčovač má filter v spodnej časti a je umiestnený v nádobe, do ktorej sa nalieva voda. Objem vody predstavuje približne 1 liter a za 7 hodín zvlhčovania sa dostane do okolia.

Zariadenie sa ovláda tlačidlami vo vrchnej časti, pričom môže fungovať plne automaticky, alebo iba niekoľko hodín z dňa. V automatickom režime sú využívané integrované snímače na zisťovanie kvality vzduchu. Páči sa nám kruhový LED ukazovateľ kvality vzduchu, ktorý mení farbu. Zariadenie pracuje výborne a rozdiel vo vzduchu zbadáte už po niekoľkých hodinách. Čistička je vhodná do miestnosti s max. veľkosťou 43 m2.

Zapožičal: Philips
Cena: 399 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE