Značka Redmi má vo svojom portfóliu skutočne lacný tablet.

Čínska spoločnosť Xiaomi sa tento rok s tabletmi poriadne rozbehla. Do jej portfólia pribudlo hneď niekoľko zaujímavých modelov, pričom očakávaná novinka na globálnom trhu bude isto zaujímavým zariadením. Nový tablet spadá pod sesterskú značku Xiaomi, Redmi a ide o tablet, ktorý bol nedávno predstavený v Indii. Teraz sa však objavuje na globálnych stránkach spoločnosti Xiaomi a zdá sa, že čoskoro bude dostupný aj v Európe. Pôjde tak o jeden z najlacnejších tabletov na globálnom trhu.

Redmi Pad SE 8,7 4G sa vyznačuje kompaktnými rozmermi, hravým dizajnom aj možnosťou pripojenia do 4G siete. Jeho displej má veľkosť len 8,7″ a ide o IPS LCD panel s podporou 90 Hz obnovovacej frekvencie. Rozmery tabletu sú 211,6 x 125,5 x 8,8 mm a váži len 370 gramov. Tento tablet poháňa čipset MediaTek Helio G85, pričom medzi jeho vlastnosti patrí napríklad aj 6650 mAh batéria s podporou 10 W nabíjania či 8 Mpx fotoaparát na zadnej strane.

Redmi Pad SE 8,7 4GZdroj: Xiaomi
Redmi Pad SE 8,7 4G

Cena tohto tabletu sa uvádza na približne 120 eur a je možné, že s podobnou cenou bude dostupný aj na našom trhu. Ide pritom o skvelú cenu s ohľadom na to, že tablet je možné pripojiť aj do 4G siete a využívať ho za účelmi hovorov či posielania SMS správ. Zaujímavosťou však je, že tento tablet sa na stránke spoločnosti Xiaomi objavil aj vo verzii bez možnosti do 4G pripojenia, pričom špecifikácie by mali byť rovnaké. Cena tejto verzie by ale mohla byť ešte nižšia.

Xiaomi, resp. Redmi sa tento rok s lacnými tabletmi a podporou pripojenia do siete mobilného operátora zrejme rozbehlo. Do pozornosti by sme tak radi dali aj nedávno predstavený model dostupný aj na Slovensku s názvom Redmi Pad Pro 5G. Tento tablet umožňuje pripojenie do 5G siete a stojí len 319 eur.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.