Huawei zverejnil kompletný prehľad lokálnych aplikácií od slovenských vývojárov k 13. máju 2020, ktoré si v Huawei smartfónoch stiahnete priamo z obchodu AppGallery.

Hoci je obchod s aplikáciami Huawei AppGallery na trhu iba dva roky, stihol sa už vypracovať na tretiu najpoužívanejšiu platformu. Lokálne zastúpenie Huawei pozýva k spolupráci všetkých slovenských tvorcov appiek.

Prvá voľba pre AG smartfóny

S Huawei AppGallery sa určite stretnú majitelia nových, tzv. AG smartfónov Huawei, kam patrí aj nedávno predstavená séria P40 vrátane lacnejšieho súrodenca P40 lite. Skratka AG je odkazom na samotný obchod. AppGallery je predinštalovaný vo všetkých Huawei smartfónoch a v tých, ktoré neobsahujú Google služby, slúži ako primárny bod pre sťahovanie a inštaláciu aplikácií.

AppGallery sa rozrastá každým dňom, aktuálne v ňom nájdeme viac ako 55 – tisíc aplikácií. Okrem tých globálne známych nechýbajú ani aplikácie od slovenských vývojárov, ktoré ocenia predovšetkým lokálni fanúšikovia Huawei.

Momentálne sa v AppGallery nachádza 47 aplikácií, ktoré pochádzajú od lokálnych vývojárov.

Ktoré slovenské aplikácie v AppGallery nájdete?

Z bankových aplikácií nechýbajú riešenia ako ČSOB SmartBanking SK, Home Credit SK, OTP Banka či VÚB Mobil Banking.

Svoje aplikácie majú v AppGallery traja slovenskí operátori – Telekom*, Orange aj O2. Nechýba televízna aplikácia O2 TV. Prepravné platformy zastupuje HOPIN Taxi a VB Taxi*. Vodiči ocenia populárnu navigáciu Sygic či aplikáciou Fuelio na zaznamenávanie a sledovanie nákladov súvisiacich s používaním auta. Nachádza sa tu aj aplikácia eznamka, umožňujúca nákup elektronickej diaľničnej známky.

Slovenskí vývojári stoja aj za pôsobivou aplikáciou Solar System Scope. Za pozornosť stojí aj Wilio, ktorá pomáha zohnať kvalifikovaných remeselníkov a ďalších profesionálov v okolí či Happy Kids Timer* – vzdelávacia a motivačná hra pre deti, ktorú však ocenia aj rodičia.

V AppGallery nájdete aj lokálne aplikácie umožňujúce počúvanie rádia cez internet – a to ako lokálnych, tak aj zahraničných staníc.

Zoznam všetkých aplikácii uvádzame nižšie

  1. Sygic
  2. Fuelio
  3. Darujem za odvoz*
  4. Moje O2
  5. O2 TV SK
  6. Telekom*
  7. Moj Orange
  8. Telefonne cislo (od Orange)*
  9. VUB Mobile Banking
  10. OTP Banka
  11. CSOB
  12. Slovak Lines
  13. HOPIN Taxi
  14. VB Taxi*
  15. Eznamka
  16. Wilio
  17. Calendar Widget Month + Agenda
  18. Solar System Scope VR
  19. Zombie Hill Racing
  20. Cubeskateshop.sk
  21. Discuss planet – Comment
  22. Blackjack 21 – Casino Vegas
  23. Oddam zadarmo
  24. Happy Kids Timer – Morning & Evening Chores
  25. AdLock for Android
  26. Night Analog Clock with Alarm and Light
  27. CH Radio
  28. SK Radio
  29. CZ Radio
  30. HU Radio
  31. SL Radio
  32. EE Radio
  33. IN Radio
  34. ES Radio
  35. PL Radio
  36. No Radio
  37. FI Radio
  38. Ro Radio
  39. AT Radio
  40. DE Radio
  41. DK Radio
  42. SE Radio
  43. Serbian Radio
  44. Inspecti
  45. Rainbow TO-DO Lists, Tasks and Reminders
  46. Fortune Teller – Astrology, Horoscopes and Biorhythm
  47. Daily News – World Internet Radio & Live Streams

*poznámka redakcie: Zoznam slovenských aplikácií sme zverejnili tak, ako ho uvádza slovenské zastúpenie spoločnosti Huawei. Aplikácie, ktoré sú označené hviezdičkou *, sa momentálne nachádzajú v obchode AppGallery iba pre Huawei telefóny, ktoré obsahujú Google služby. Takže napríklad aplikáciu Telekom si ku dňu 13. máj 2020 nestiahnete z obchodu AppGallery do AG telefónov, ako sú zariadenia radu P40 – to by sa malo podľa našich informácií v blízkej budúcnosti zmeniť. Pravidelne aktualizovaný redakčný TOUCHIT výber dôležitých slovenských a ostatných aplikácií v AppGallery, ktoré sa dajú stiahnuť aj do AG telefónov, nájdete v tomto článku.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei AppGallery: Tieto slovenské a bankové aplikácie v ňom nájdete (DOPLNENÉ k 5. 8.)

Značky: