Certifikácia od M-Files, lídra v oblasti informačného manažmentu, poskytuje záruku, že slovenskí zákazníci prostredníctvom Konica Minolta dostanú riešenie inteligentnej správy firemných dokumentov s podporou profesionálneho dodávateľa.

Softvér M-Files pomáha podnikom spravovať, zdieľať a triediť dokumenty. Slúži aj na automatizáciu firemných procesov akým je napríklad schvaľovanie faktúr. „Sme nadšení, že Konica Minolta ako prvá na Slovensku získala túto certifikáciu. Tá osvedčuje, že sme schopní nasadiť a nastaviť platformu M-Files tak, aby mala pre klienta čo najväčší prínos a v čo najkratšom čase,“ konštatuje Pavol Katrenčík, ITS portfolio manager Konica Minolta. 

Dostatok skúseností

Konica Minolta, ako jediná na Slovensku, má aktuálne 4 certifikovaných M-Files Solution inžinierov. Tí za posledné obdobie realizovali a úspešne nasadili platformu M-Files v malých ale aj veľkých firmách. Celkovo sú to desiatky nasedených riešení v rámci Slovenska a Česka. Tie sa sústreďujú na agendu prijatých faktúr, schvaľovanie zmlúv, interné evidencie, riadenie kvality a HR dokumenty.

Pribudli 3 nové funkcie

V rámci systému M-Files pribudli 3 nové funkcie. Stojí za nimi vývojové centrum Konica Minolta v Brne. Ide o využitie elektronického podpisu, ktorý dokáže firmám ušetriť niekoľko tisíc eur ročne, alebo dlhodobá archivácia digitálnych dokumentov v súlade s nariadením EÚ eIDAS o elektronickej identifikácii. Vďaka nej sú všetky dokumenty podpísané pomocou elektronického podpisu Signi platné a právne záväzné aj niekoľko rokov po podpise na celom území EÚ.

Treťou novinkou je nástroj pre zjednodušenie práce s elektronickými schránkami. Tá umožňuje napríklad automatické sťahovanie správy z e- schránok a možnosť archivácie odchádzajúcich správ priamo do M-Files. Firmy tak nemusia udeľovať prístupy k e-schránkam desiatkam zamestnancov zodpovedných za rôzne agendy. V rámci M-Files stačí udeliť len dielčie prístupy, zodpovednosť či nastaviť kontrolu vybavenia daného dokumentu.

Vzhľadom na to, že sú všetky tri nástroje vyvíjané na základe požiadaviek českých a slovenských firiem, vďaka certifikácii a zaradeniu do oficiálneho portfólia M-Files ich môžu používať klienti po celom svete. Odborníci Konica Minolta sú zároveň schopní v prípade potreby vzdialene nainštalovať aj nástroj u klienta v zahraničí. 

M-Files:

M-Files poskytuje vyhľadávacie nástroje, správu životného cyklu dokumentov a automatizované pracovné postupy. Nástroje M-Files pomáhajú firmám digitalizovať kritické firemné procesy a zároveň poskytujú prístup k bežným aplikáciám ako Microphosft 365, MS Teams, MS Sharepoint a Salesforce.

Užívateľom umožňujú pristupovať k údajom a používať ich kedykoľvek a kdekoľvek na akomkoľvek zariadení s užívateľským rozhraním podľa vlastného výberu. Práca s dokumentmi v rámci Document Management systému M-Files potom funguje na princípe metadát. V praxi nie je potrebné vyhľadávať podľa názvov súborov v klasických priečinkoch, ale k dokumentom je možné pristupovať podľa mnohých parametrov, ako je meno klienta, typ projektu, dátum dokončenia či konkrétna časť textu.

Partnerstvo M-Files a Konica Minolta:

Konica Minolta je certifikovaným partnerom M-Files pre implementáciu M-Files nástrojov pre zákazníkov nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe. Partnerstvo s medzinárodnou spoločnosťou M-Files dáva Konica Minolta možnosť osloviť nadnárodné spoločnosti, ale aj ponúknuť rovnaké riešenie a rozšírenú podporu malým a stredným podnikom v Českej republike a na Slovensku, vrátane výhodných cenových podmienok za zakúpenie licencií M-Files.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Konica Minolta.

Prečítajte si aj: