Viacero spokojných zákazníkov má aj na Slovensku.

Moderné technológie prenikajú do všetkých segmentov nášho života. A tak, ako používame smartfóny a meníme naše domácnosti na smart, sa menia aj pracovné priestory a kancelárie. Koncept smart kancelárie prezentuje na Slovensku spoločnosť eTechnology a jednotlivé riešenia, ktoré ponúka, sme si vyskúšali.

Myšlienka smart kancelárie je založená na symbióze moderných technológií a pracovného prostredia. Alebo po slovensky povedané, technológie by nemali narúšať pracovné prostredie, ale vhodne ho dopĺňať z hľadiska dizajnu aj funkcionality.

A práve to sú kľúčové vlastnosti rezervačného systému Evoko Liso, ktorý môže ukončiť chaos v zasadačkách aj vo vašej firme. Toto riešenie využívajú viaceré svetové firmy, spomeňme Microsoft, Coca-Cola, DHL, Hyundai či McDonald’s.

Evoko Liso

Evoko Liso využívajú svetové firmy a môže aj tá vaša. Zdroj: Evoko

Rozumie si s vašim kalendárom

Evoko Liso je názov moderného riešenia a zároveň aj 8-palcového dotykového displeja, ktorý si pripevníte na stenu pri vstupe do zasadacej miestnosti. Prípadne ho môžete prilepiť na sklo, je však potrebné zabezpečiť pripojenie do elektrickej siete pomocou tradičného napájacieho kábla alebo cez ethernet. Takýchto zariadení môžete mať vo firme toľko, koľko potrebujete a všetky komunikujú s vašim firemným kalendárom.

Evoko Liso je kompatibilné s platformami Microsoft Office 365, Exchange 2010, 2013, 2016, s Google G Suite, IBM/Lotus Domino, prípadne je k dispozícii rezervačný kalendár Evoko Booking. Prepojenie s existujúcimi platformami uľahčuje a urýchľuje integrovanie riešenia do firmy a tiež aj konfiguráciu jednotlivých displejov Evoko Liso.

Evoko Liso si rozumie s vašim kalendárom, manažovať schôdzky môžete aj cez dotykový displej zariadenia

Štýlový dizajn a praktické funkcie

Hlavná pridaná hodnota riešenia spočíva v tom, že sprehľadňuje využívanie zasadačiek a tiež optimalizuje plánovanie ich rezervovania a nahlasovania nedostatkov. Dotykový panel Evoko Liso je podsvietený, takže okamžite máte prehľad o tom, či sa miestnosť práve využíva alebo nie a to aj zdiaľky. Odpadá tak nutnosť prísť k miestnosti osobne a nazerať cez sklo alebo klopať a vyrušovať prípadnú schôdzku.

Evoko ponúka mobilnú aplikáciu Evoko Get A Room, ktorá umožňuje vytvorenie rezervácie, jej zdieľanie alebo pozvanie kolegov do mítingu priamo cez smartfón. Okamžite tak môžete vytvoriť a manažovať vašu schôdzu.

Evoko Liso tiež rieši bežné problémy, ako je nevyužitie zarezervovanej miestnosti. V systéme si môžete nastaviť, aby organizátor schôdzky v rámci zadaného časového intervalu potvrdil, že miestnosť skutočne využíva. Pokiaľ sa tak nestane, miestnosť sa uvoľní a informácia o jej dostupnosti sa automaticky zosynchronizuje s vašim firemným plánovačom či kalendárom.

Evoko Get A Room

Pomocou mobilnej aplikácie Evoko Get A Room máte informácie o zasadacích miestnostiach vždy so sebou. Zdroj: Evoko

A funguje to aj naopak – pokiaľ niekto náhle potrebuje zasadačku, rýchlo sa vie vďaka podsvieteniu dotykového panela zorientovať, ktoré miestnosti sú k dispozícii a okamžite odoslať informáciu o jej obsadení do systému. Stačí iba ťuknúť na Evoko displej.

Ďalšou z praktických funkcií tohto riešenia je možnosť zadefinovať si vybavenie jednotlivých miestností a následne ich filtrovanie, resp. vyhľadávanie. Potrebujete zasadačku pre aspoň 10 ľudí s projektorom? Nie je problém, Evoko vám ukáže iba tie dostupné miestnosti, ktoré spĺňajú tieto požiadavky. Filtrovanie a vyhľadávanie funguje aj cez mobilnú aplikáciu Get A Room.

A pokiaľ sa náhodou projektor počas schôdzky pokazí, problém je možné nahlásiť priamo cez Evoko displej hneď po skončení schôdzky pri odchode z miestnosti.

Evoko Liso ponúka viacero praktických funkcií. Okrem iného filtrovanie miestností podľa parametrov či nahlasovanie nedostatkov

V češtine a s aktualizáciami zadarmo

Evoko ponúka českú lokalizáciu používateľského rozhrania, čo môže pre niektoré firmy predstavovať pridanú hodnotu. Riešenie takisto umožňuje zadefinovať PIN kód alebo heslo pre jednotlivých zamestnancov a ponúka podrobné štatistiky, pomocou ktorých je možné vyhodnocovať využívanie zasadačiek.

Informácie z vášho kalendára je cez Evoko možné zobraziť na ľubovoľnej obrazovke a uľahčiť tak navigáciu k jednotlivým zasadacím miestnostiam. Okrem šípky, ktorá vás naviguje, si môžete na informačnej obrazovke okamžite skontrolovať aj aktuálnu obsadenosť všetkých zasadačiek. Takúto obrazovku si môžete napríklad vytvoriť na recepcii.

Evoko Liso dostáva bezplatné aktualizácie 2 až 3-krát do roka. Najbližšia aktualizácia, ktorá príde koncom roka, prinesie novú funkciu na rýchle objednanie občerstvenia priamo do zasadacej miestnosti. Za poplatok sú k dispozícii doplnkové služby, ako je rezervačný kalendár Evoko Booking, pokiaľ pre tento účel nemáte svoju vlastnú platformu.

Ak vás riešenie Evoko Liso zaujalo, ďalšie detaily nájdete na webe smartkancelaria.sk/rezervacny-system. Prostredníctvom neho môžete priamo kontaktovať spoločnosť eTechnology, ktorá je jeho slovenským distribútorom.

Evoko

Takto môže vyzerať váš informačný panel, ktorý si zobrazíte na ľubovoľnom displeji a v reálnom čase zobrazuje údaje o zasadačkách. Zdroj: Evoko

Titulná fotografia: Evoko

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit