Hovory a videohovory bude možné uskutočňovať priamo z jej prostredia.

Táto experimentálna funkcia bude na začiatku dostupná iba pre malý počet používateľov. Ale tí, ktorí získajú prístup k testovaniu, budú môcť na platforme volať bez toho, aby museli opustiť prostredia aplikácie a otvoriť Messenger.

Portál Engadget uvádza, že Facebook sa týmto krokom pravdepodobne snaží zefektívniť svoje služby, medzi ktoré patrí Messenger a WhatsApp. Snahou spoločnosti je aj to, aby používatelia príliš často neprepínali medzi aplikáciami Facebook a Messenger.

Rovnako je známe, že Facebook má v pláne zjednotiť svoje komunikačné aplikácie. V septembri 2020 napríklad umožnil chatovať a posielať správy medzi Instagramom a Messengerom a sociálna sieť predtým uviedla, že WhatsApp tiež získa možnosti posielania správ medzi aplikáciami. Vieme aj, že ešte počas roka 2020 spoločnosť testovala aj implementáciu odľahčenej verzie Messengeru do hlavnej aplikácie. 

Jeden z riaditeľov Messengeru dokonca uviedol, že Facebook teraz považuje Messenger viac za službu, ako samostatnú aplikáciu. V budúcnosti tak môžeme vidieť ešte viac technológií Messengeru v iných aplikáciách spoločnosti.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.