Zamestnanci spoločnosti, ktorá stojí za odolnými telefónmi CAT, Motorola a ďalšími, oznámili jej koniec.

Značku CAT pravdepodobne poznáte či už z oblasti stavebných strojov alebo odolných smartfónov. V tomto smere ide o renomovanú značku, za ktorou stojí spoločnosť Bullitt Group. Táto spoločnosť však nevyrába len smartfóny značky CAT, no sústreďuje sa na širšie portfólio odolných smartfónov značky Motorola, Land Rover či JCB. S najnovším zistením to však vyzerá tak, že odolným smartfónom zrejme odzvonilo.

Spoločnosť Bullitt Group koncom januára podľa všetkého skončila. Vyplýva to z vyjadrení jej zamestnancov, ktorí sa v rámci platformy LinkedIn začali zaujímať o nové pracovné ponuky. Skoršie informácie ohľadom tejto spoločnosti odkazovali na jej neschopnosť platiť pohľadávky.

Oficiálne vyhlásenie zatiaľ neprebehlo

Podľa aktuálne dostupných informácií zatiaľ spoločnosť Bullitt Group zatiaľ nevydala žiadne oficiálne prehlásenie. Čo však zatiaľ vieme povedať je, že zamestnanci si hľadajú prácu a stav spoločnosti k jej koncu nebol vôbec dobrý. Či sa však ujme výroby odolných smartfónov iná spoločnosť zatiaľ nie je známe.

Spoločnosť Bullitt Group pritom bola založená v roku 2009 a sústreďovala sa na výrobu mobilných telefónov a príslušenstva pre iné značky. Okrem odolných telefónov vyrábala aj tradičné smartfóny, medzi ktoré je možné zaradiť taký Kodak Ektra. V posledných rokoch sa Bullitt Group sústreďovala aj na satelitnú konektivitu. Jej zatvorenie síce neznamená, že výroba odolných smartfónov sa úplne ukončí. Stále existujú iné spoločnosti, ktoré sa v tomto segmente angažujú. Určite je však nutné poznamenať, že možnosti výberu zariadenia sa značne zúžia. Výber v tomto smere je totiž už sám o sebe obmedzený.

Azda najviac známymi výrobcami odolných smartfónov tak zostáva Samsung či Nokia, resp. spoločnosť HMD. Do segmentu odolných smartfónov však prispieva aj značka Doogee alebo Ulefone.

Zdroj: theverge.com, LinkedIn (1, 2)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.