Prvá beta verzia bude vydaná koncom apríla.

V prvej fáze bude test spustený iba v Indii a na Filipínach, pričom neskôr sa pridajú aj ďalšie krajiny. Spoločnosti Respawn a EA predstavili Apex Legends Mobile, teda verziu, ktorá je určená pre smartfóny. Keďže vývojár je na informácie o novej verzii hry pomerne skúpy, nevieme presne, aké zmeny prinesie oproti verziám pre konzoly a PC.

Sú však prisľúbené špeciálne navrhnuté ovládacie prvky dotykovej obrazovky a „premyslené optimalizácie“ pre menšie obrazovky smartfónov. Aj keď pôjde o nový prístup, hra ponúkne (takmer) rovnaký herný zážitok. 

Hra je free-to-play bez potreby kupovať predmety, ktoré poskytujú výhodu nad konkurenčnými hráčmi. V ponuke bude niekoľko jedinečných Battle Passov, možnosti personalizácie a odomykateľných prvkov. Pri hraní tejto mobilnej verzie pritom neočakávajte, že budú na úrovni ostatných platforiem. Ide predsa len o verziu pre smartfóny. Nebude dostupná ani funkcia krížneho hrania s konzolovými alebo PC hráčmi.

V priebehu roka 2021 bude mať k hre prístup viac regiónov. Najviac sa pritom môžu na hru tešiť hráči, ktorí používajú systém iOS. Uvedenie Apex Legends Mobile prichádza práve v momente, keď je o tento typ hry veľký záujem.

Apex Legends

Zdroj: AndroidAuthority

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Nový herný smartfón od Redmi bude predstavený 27. apríla

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.