Pôvodná verzia je tu s nami už 4 roky.

Je tak na čase, aby uvoľnila cestu pre nový model, ktorý je zatiaľ označovaný ako Nintendo Switch Pro. Portál TomsGuide uviedol, že predstavenie konzoly by malo prebehnúť počas veľtrhu E3, ktorý sa bude konať 12. – 15. júna.

Načasovanie predstavenia umožní partnerom Nintendo, a aj samotnej spoločnosti, na veľtrhu E3 predstaviť aj svoje pripravované hry. Po ňom však môže nasledovať dlhé čakanie na uvedenie konzoly na trh. Prvé dodávky by sme mohli údajne očakávať až v septembri.

Doteraz sa pri novej konzole stretávame s označením Pro, čo v čase uvedenia už nemusí platiť. Skutočné označenie je zjavne dobre utajené samotnou spoločnosťou. Technické parametre konzoly však nie sú až tak dobre chránené.

Nový model bude mať 7-palcový OLED displej od Samsungu, čo je zásadný upgrade zo 6,2-palcového LCD panela súčasného modelu (a 5,5-palcovej verzie Switch Lite). Momentálne sa predpokladá, že Nintendo zachová rozlíšenie 720p, aby bola dosiahnutá čo najlepšia výdrž batérie.

Novinka však dostane výkonnejšiu čipset od spoločnosti Nvidia, ktorý podporuje DLSS. Táto technológia umožní počas dokovacieho režimu zvýšiť výstup až na 4K. Je pravdepodobné, že DLSS bude dostupný predovšetkým pre nové herné tituly, no nie je vylúčené, že sa sprístupní aj na vybrané staršie tituly.

Očakáva sa, že cena Switch Pro bude atakovať hranicu až 400 dolárov. Ihneď po predstavení novej konzoly bude predaj pôvodnej verzie ukončený. Cena Lite verzie by však mohla klesnúť na približne 200 dolárov.

Zdroj:TomsGuide

Prečítajte si aj:

Hry zadarmo pre PC, PlayStation, Xbox a Google Stadia: Máj 2021

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.