Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po dvoch rokoch sa do Košíc vracia vzrušujúca súťaž pre stredoškolákov v robotike FIRST Global Challenge čo je dôkazom, že metropola východu je aj centrom inovácií a technológií. Toto prestížne podujatie sa uskutoční 31. mája 2024 v kreatívnom prostredí Tabačka Kulturfabrik.

Študenti z celého Slovenska, od Bratislavy až po Humenné, sa stretnú v srdci Košíc, aby spolupracovali a súťažili v disciplíne Vodíková batéria. Cieľom je nielen získať cenné skúsenosti, ale aj postúpiť na medzinárodné finále FIRST Global Challenge 2024.

Podujatie je otvorené pre verejnosť, a preto vyzývame všetkých nadšencov robotiky, aby prišli povzbudiť mladé talenty. Príďte podporiť svojich spolužiakov, rodinu, priateľov a stať sa súčasťou tejto jedinečnej udalosti.

Termín odovzdania softvérových riešení uplynul 30. apríla, pričom tímy predstavili svoje programovacie zručnosti v simulátore Gears. Aj keď ste sa do súťaže nezapojili, úlohu si môžete vyskúšať vyriešiť a rozšíriť tak svoje vedomosti v oblasti robotiky.

S radosťou oznamujeme, že tento rok sa prihlásilo rekordné množstvo škôl, čím sa potvrdzuje rastúci záujem o robotiku medzi mládežou na Slovensku.

Víťazi slovenského kola sa môžu tešiť na cestu do Atén, kde budú v dňoch 26. až 29. septembra na medzinárodne súťaži FIRST Global Challenge 2024 reprezentovať Slovensko.

Tešíme sa na vašu účasť a na spoločné oslavy vedeckého a technologického pokroku našich študentov.

Značky: