Burza ku koncu mesiaca vyradí desiatky nezaujímavých kryptomien.

V posledných mesiacoch najpopulárnejšie burzy ako Bittrex či Binance pridávali množstvo nových kryptomien do svojej ponuky. Teraz sa to však ukázalo, že to nebolo najlepšie rozhodnutie a burza Bittrex sa rozhodla zo svojej ponuky vyradiť až 82 kryptomien.

Cieľom tohto preriedenia kryptomien na známej americkej burze je zvýšenie kvality služieb. Mnohé z vyradovaných kryptomien totiž už ani poriadne nefungujú, pripadne nespĺňajú kvalitatívne požiadavky spoločnosti. Bittrex sa tak snaží ochrániť najmä neskúsených ľudí, ktorých by mohli tieto kryptomeny mohli zaujať pre svoje často nízke ceny.

Odstránenie predmetných kryptomien prebehne 30. marca, teda už o pár dní. Dovtedy majú možnosť používatelia svoje kryptomeny previesť na iné burzy, prípadne do svojich peňaženiek. Medzi vyradenými sa však objavili aj kryptomeny, ktorým už nefunguje blockchain, prípadne peňaženka a tie žiaľ nie je možné vybrať ani previesť. Nie je to však chyba spoločnosti Bittrex, ale autora predmetnej kryptomeny. Tie sú označené hviezdičkou. Zoznam predmetných kryptomien nájdete na stránke Bittrex.com.

Zdroj: Bittrex

Značky: