Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V sobotu je Svetový deň sporenia, zamyslite sa teda nad tým, ako sporiť čo najjednoduchšie. Napríklad nákupmi na internete za najvýhodnejšie ceny.

Každý si sporíme inak – niekto si odkladá do ponožky, iný do banky, ďalší šetrí pri každom nákupe výberom najlacnejšieho tovaru. Je to úplne pochopiteľné – kto si chce dovoliť drahšie veci, snaží sa ušetriť si niečo málo každý deň. Pre všetkých šetriacich je vyhradený na oslavu práve posledný októbrový deň, 31. októbra sa už od roku 1924 pripomína Svetový deň sporenia. Osláviť ho možno šampanským, ale napríklad rozumným nákupom za dobrú cenu.

Keď prídete do obchodu, vytiahnete mobilný telefón, často zistíte, že ceny v kamenných predajniach vôbec nie sú také lákavé. To, že ceny na internete sú často oveľa výhodnejšie, je stará známa vec. Dnes v ére mobilných zariadení je však ich vyhľadávanie oveľa jednoduchšie. Stačí si naskenovať čiarový kód do mobilu a najvýhodnejšie ceny máte po ruke. Prípadne si porovnať ceny kamenných predajní a e-shopov na mobilných zariadeniach kdekoľvek, kde je signál. Práve tieto možnosti ponúkajú mobilné aplikácie, napríklad aplikácia nákupného portálu Heureka.sk.

Až tretina Slovákov prichádza na stránku Heureka.sk cez mobilné zariadenia. „Naozaj tak možno povedať, že Slováci radi nakupujú cez mobily. Mobilné nakupovanie je súčasným trendom, zákazníci prichádzajú na Heureku prostredníctvom mobilných zariadení čoraz častejšie,“ vysvetľuje riaditeľ nákupného portálu Heureka.sk Tomáš Braverman. Nákupný portál Heureka.sk ponúka ako jediný prostredníctvom svojej aplikácie možnosť skenovať čiarové kódy a jednoducho nájsť rovnaký tovar priamo v ponuke e-shopov na Heureka.sk. Aplikácia však umožňuje porovnávať ceny, čítať recenzie, prezerať fotogalérie, získať bližšie info o produkte aj jeho dostupnosti a vyhľadávať obľúbené produkty podľa kategórií či hodnotení.

„Aplikáciu neustále zdokonaľujeme a rozširujeme. Chceme užívateľom mobilných zariadení pripraviť čo najpohodlnejší spôsob nakupovania,“ vysvetľuje Tomáš Braverman. Mobilná aplikácia Heureky je dostupná zdarma cez Google Play aj AppStore. Špeciálne pre iPad je určená aj nová aplikácia Heureka Móda, v rámci ktorej si možno prezerať módne ponuky slovenských e-shopov, triediť produkt podľa kategórií, porovnávať ich ceny, prezerať ich fotogalérie, ale aj filtrovať podľa farieb a ukladať si obľúbené kúsky. Viac informácií o aplikácii nájdete na http://www.heureka.sk/mobil/

Značky: