Je bez viazanosti a sledovať ju môžete na množstve zariadení.

Na Slovensku štartuje nová internetová televízia. Služba Kuki bola doteraz dostupná v Čechách, kde ju využíva viac ako 80 tisíc používateľov. Aktuálne expanduje na náš trh a sledovať ju budete môcť cez internet na 1 fixnom zariadení a na maximálne 5 mobilných zariadeniach. Podporované sú platformy iOS, Android, Windows, macOS a Linux a tiež aj inteligentné televízory so systémom Tizen a Android TV. Kuki tiež ponúka vlastný set-top box.

Služba je dostupná v dvoch veľkostiach. Kuki malá stojí 8,90 eur mesačne a obsahuje 30 TV kanálov. 15 je pevne daných, zvyšných 15 si navolíte sami z ponuky 38 kanálov. Variant Kuki veľká s mesačným poplatkom vo výške 16,90 eur kombinuje 30 pevne daných TV kanálov a ďalších 30 TV kanálov, ktoré si vyberiete z ponuky 104 TV kanálov.

Kuki preferuje HD rozlíšenie pred SD, kvalitu jednotlivých TV kanálov nájdete na oficiálnych stránkach. V ponuke je aj jeden kanál v 4K a to NASA TV UHD. Voliteľné TV kanály môžete obmieňať raz mesačne, takže si môžete napr. počas letných prázdnin aktivovať viac detského obsahu. Ak by vám nestačila ponuka TV kanálov, Kuki ponúka doplnkové aj prémiové balíčky HBO a Cinemax a videopožičovňu. Požičané filmy máte k dispozícii na 48 hodín, k dispozícii sú aj balíčky viacerých filmov za nízky mesačný poplatok.

Bez viazanosti a so 7-dňovým archívom

Kuki môžete používať bez viazanosti. Zaplatíte teda iba za mesiac, ktorý chcete službu využívať. Sami sa rozhodnete, či chcete pokračovať v pôvodnom nastavení, namiešať si nové kanály alebo jednoducho zrušíte predplatné. Keď si to rozmyslíte, zaplatíte za nové obdobie a pokračujete ďalej. K dispozícii je tiež možnosť vyskúšať službu bezplatne počas 14 dní.

Kuki využíva potenciál internetovej televízie naplno a ponúka TV archív aj nahrávanie. Archív je minimálne 48 hodinový, pre vybrané TV kanály až týždňový. V prípade nahrávania máte k dispozícii štandardne 10 hodín nahrávok na obdobie 7 dní alebo v prípade aktivovania doplnkových balíčkov až 100 hodín nahrávok, ktoré budete mať k dispozícii počas 3 mesiacov od ich vytvorenia.

Pomerne unikátnou funkciou je prístup ku knižnici obľúbených seriálov, ktoré Kuki nahráva automaticky a ukladá ich na obdobie až 6 mesiacov. Prístup k tejto knižnici vyžaduje aktiváciu doplnkového balíčka Naviac seriály.

Službu Kuki začíname v redakcii testovať, poznatky nájdete v magazíne TOUCHIT.

Odpovede na otázky, ktoré by vás mohli zaujímať 

Aké sú obmedzenia zmeny zariadení, na ktorých chcem Kuki sledovať?

Žiadne obmedzenia tu nie sú. Nové zariadenia môžete registrovať, ako len potrebujete. Je ale potrebné dodržať limit 1 fixného a 5 mobilných zariadení na jednu zmluvu.

Kde sa dá takáto zmena zariadení urobiť?

Cez web po prihlásení sa do zákazníckeho konta alebo priamo v aplikáciách.

Môžem si zvoliť inú kombináciu fixných a mobilných zariadení?

V rámci štandardnej služby je nutné dodržať pridelenie daného počtu registrovaných zariadení podľa typu. Nie je teda možné registrovať 5 fixných zariadení a 1 mobilné prípadne iné kombinácie presahujúce štandardnú ponuku. Systém rozpozná, že dané zariadenie je fixné, hoci by išlo o Smart TV (TV Samsung od roku výrobu 2014, s operačným systémom Tizen) alebo TV s Android OS.

Existuje výnimka. K svojmu kontu môžete zaregistrovať ešte dve ďalšie fixné zariadenia a to kúpou balíčka Naviac telka za 3,40 EUR na jedno fixné zariadenie. Balíček Naviac telka platí aj pre ďalší set-top-box.

Čo keď nemám Smart TV?

Vtedy sa dá použiť set-top-box. Služba Kuki umožňuje jeho zakúpenie za 69 EUR. Ide o model ARRIS VIP1113 s diaľkovým ovládačom. Je to nielen spoľahlivý set-top-box ale aj mimoriadne úsporný. V prevádzke má typickú spotrebu iba 4,7 W. V režime stand-by zanedbateľných 0,32 W.

Budú nové TV kanály pribúdať?

Áno, na ponuke stále pracujeme a rozširujeme ju. Reagujeme na sledovanosť jednotlivých kanálov. Zaraďovanie nových atraktívnych kanálov je v prípade Kuki samozrejmosťou , ktorú zákazníkom prinášame.

V akej kvalite sú jednotlivé kanály?

Preferujeme HD kvalitu pred SD. V ponuke máme oba typy, ak ale používateľom ponúkneme HD kanál, nevytvárame duplicitu a daný SD kanál z ponuky vypúšťame. Aj preto je číslo 135 programov skutočné a nie „obohatené“ o duplicitné verzie toho istého kanálu.

Ako je to s ponukou 4K?

Momentálne testujeme a ponúkame na vybraných zariadeniach sledovanie jedného 4K kanála. Ide o NASA TV UHD v anglickom jazyku.

Môžem sledovať TV aj na mobilnom pripojení?

Áno, samozrejme. Pridali sme ale ochranu a tak si môžete povoliť sledovanie Kuki iba pri pripojení na Wi-Fi a neminuli si tak voľné dáta u svojho operátora.

Dajú sa filmy alebo seriály uložiť offline?

Túto funkcionalitu Kuki zatiaľ neumožňuje.

Môžem sledovať Kuki aj v zahraničí?

Áno, samozrejme Kuki sa dá sledovať aj keď budete kdekoľvek v rámci EÚ.

Kuki má pôvod v Českej republike. Ako je to s lokalizáciou?

V súčasnosti je do slovenského jazyka preložená Kuki v set-top-boxoch a aplikáciách pre Smart TV. V ostatných aplikáciách je k dispozícii česká a anglická lokalizácia, slovenská je v procese prípravy. V prípade titulkov slovenské postupne k jednotlivým filmov pribúdať.

Keď zruším predplatené obdobie a neskôr v budúcnosti ho zase obnovím, budem mat všetky dáta uložené, napríklad aj naplánované filmy na nahratie?

Táto funkcionalita sa pripravuje v najbližšom čase.

Zdroj: Kuki

Prečítajte si aj:

Recenzia NVIDIA SHIELD TV (2017): Takto vyzerá budúcnosť televízie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit