Kolobežka xC1 The Urban od Origos je ideálny prostriedok do mestského prostredia, ak ju máte kde bezpečne odložiť v cieli svojej jazdy. Origos xC1 je v efektnom čierno-žltom vyhotovení. Zmestí sa do kufra každého auta, jej výhodou je aj spoľahlivý skladací mechanizmus.

Určená je pre ľudí s hmotnosťou zhruba do 100 kg. Kapacita batérie, ktorá sa nachádza v podstave kolobežky je 7800 mAh, hmotnosť celej kolobežky je 14 kg.

Osvetlenie je vpredu (biele) a vzadu (červené), existujú dva stupne rýchlosti – 12 km/h a 25 km/h. Príkon elektrického motora je 300 W a šikovný je aj hák na zavesenie nákupnej tašky na kolobežku. Jazdiť môžete aj v daždi či umývať striekajúcou vodou (IP X4). Počas jazdy vidíte na displeji aktuálnu rýchlosť a zostávajúcu kapacitu batérie.

Dojazd je podľa našich skúšok takmer 25 km. Kolesá majú priemer 8,5 palca, dokážu eliminovať mierne nerovnosti na ceste. Sú plnené vzduchom a súčasťou dodávky je aj plniaci adaptér. Súčasťou dodávky je malý napájací zdroj, nabíjanie celkom vybitej batérie trvá do 4 hodín a signalizuje ho červená LED dióda na zdroji. Nabitie na 70 % kapacity je hotové za 1,5 hodiny.

Cena: 579 €

Zapožičal: Origos

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.