Kupovať či nekupovať tonery? To je otázka. A platí to aj pre atrament.

HP Instant Ink je vlastne obdobou paušálu za telefón alebo sledovania Netflixu.

HP prichádza s novou službou, ktorá vám ušetrí až do 70 % nákladov na cenu atramentu alebo toneru. Je vhodná pre malé firmy ale aj domácnosti a domáce kancelárie. Nemusíte si robiť starosti s tým, kedy sa vám minie náplň, ani či ste nezaplatili príliš veľa za nové kazety.

Vypočujte si aj podcast o tom, ako služba HP Instant Ink funguje:

HP na to ide inak

Bežne si totiž kúpite atrament a tlačíte. Otázkou ale je a tým sa zaoberáte aj pred kúpou tlačiarne, koľko budete tlačiť? Čo keď budete potrebovať vytlačiť viac, ako ste si kúpili atramentových náplní? Alebo naopak, čo ak sa stane, že budete počas niekoľkých mesiacov potrebovať vytlačiť iba zo päť strán?

S touto službou od HP je to veľmi jednoduché a podobá sa to na mobilný paušál, no je to ešte lepšie. Zmeny sa premietnu hneď, žiadne reklamné triky ani výhovorky o tom, že až „od ďalšieho fakturačného obdobia“.

HP Instant Ink

HP Instant Ink, Zdroj: HP

Ako to funguje?

Služba je dostupná pre vybrané modely atramentových tlačiarní a multifunkčných zariadení. Tých je viac ako 30 a ponuka v sebe zahŕňa atramentové aj laserové zariadenia. Zariadenie ako také si kúpite tak, ako doteraz.

Máte však možnosť využívať systém účtovania tlače trochu inak. Pokojne si môžete kupovať tonery alebo atramenty rovnako, ako ste boli zvyknutí to robiť. Pri kompatibilných zariadeniach si však môžete tonery objednať formou Instant Ink a to priamo cez mobilnú aplikáciu.

Vlastne vo svojej podstate si ich objednávať nemusíte. Zaregistrujete sa, zadáte adresu, kam budú náplne doručované a vyberiete si mesačný paušál s obsahom predplatených strán. To, či je ešte dostatok tlačového materiálu, si strážiť nemusíte. O papiere sa staráte sami, no náplne sa vám týmto systémom nikdy neminú.

HP totiž používa špecializovaný algoritmus a v prípade poklesu kapacity náplní odhaduje, ako dlho by vám ešte mali vydržať. Tlačiareň objedná náhradné náplne automaticky, nikam netreba volať. Kuriér sa vám ozve sám, keď ich bude mať na vašu adresu doručiť.

Systém bude pripravený aj na sviatky a iné okolnosti. Skrátka, aby ste na základe vašich tlačových zvyklostí nezostali bez možnosti opäť tlačiť.

Potrebujete ale dve veci – zariadenie musí byť pripojené na internet, no a potrebuje byť na adrese, aby vám kuriér mohol odovzdať nové náplne.

HP InstantInk

Mesačné programy

V prípade potreby ale navýšite alebo znížite svoj takpovediac paušál kedykoľvek. Všetko cez aplikáciu. Vždy budete vidieť, koľko strán ste vytlačili. Začínať sa dá na 0,99 eur mesačne za 15 strán a firmy môžu využiť ponuku napríklad za 24,99 eur mesačne pre 700 vytlačených strán.

Koľko vás stojí jedna káva? Predplatiť si strany je lepší nápad, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Nie je nutné meniť mesačný paušál, hoci zmena sa premietne okamžite. Ak máte v predplatnom 15 strán mesačne a potrebujete vytlačiť dve strany navyše, jednoducho ich vytlačíte. Uplatní sa cena 1 eur za 10 ďalších strán. Čo je akceptovateľná cena a nijako vás nezruinuje.

A teraz vynikajúca správa, nevytlačené strany sa vám prenesú do ďalšieho mesiaca. Toto sa dá zopakovať dvakrát a tak na tretí mesiac budete mať 45 strán, ktoré vám z povedzme 15 stranového paušálu zostali. Potom ich ale treba minúť / vytlačiť, inak prepadnú.

Vytlačená strana

Mení sa systém toho, ako sa vníma samotná tlač. V prípade, že si aktivujete službu HP Instant Ink, zmení spôsob účtovania tlače a to na jednotku jednej strany. Môžete vytlačiť tri riadky ale aj celostranovú fotografiu. Pre vás to znamená, že ste vytlačili jednu stranu a takto to bude zobrazené aj v aplikácii HP Smart.

HP Instant Ink

HP Instant Ink, Zdroj: HP

Komu sa služba oplatí?

Vlastne sa oplatí pre každého, kto chce využívať bezstarostnú tlač a nesledovať kapacitu náplní. Tlačíte ako potrebujete a keď netlačíte, nevytlačené strany sa presúvajú na ďalší mesiac.

HP Instant Ink je určená pre domácich používateľov. Takých, ktorí potrebujú občas niečo vytlačiť, ale aj firmy, ktoré už zhruba vedia, aké majú tlačové nároky. Ak bude tlačiareň pripojená do elektrickej siete, nemusíte sa obávať zaschnutia atramentu. Viac informácií o službe nájdete tu.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.