Novú úroveň výkonu zabezpečí Snapdragon 4 Gen 2.

Po tom, čo spoločnosť Qualcomm zmenila názvoslovie svojich čipových sád, bola predstavená iba jedna generácia základného Snapdragonu 4 Gen 1. Od toho momentu však neubehol ani rok, a už sa dozvedáme dôležité informácie o modeli Snapdragonu 4 Gen 2, ktorý prinesie aj do lacných telefónov novú úroveň výkonu a lepšie fotografie. Ide o 4nm čipset, ako aj Snapdragon 8 Gen 2, vďaka čomu bude efektívnejší a výkonnejší ako jeho predchodca.

Portál AndroidCentral informuje, že hlavnou výhodou nového čipsetu je medzigeneračné zvýšenie výkonu procesora o 10 %. Qualcomm dáva čipu aj nové schopnosti pri spracovaní obrazu. Za všetkým je potrebné hľadať funkciu Multi Camera Temporal Filtering (MCTF), ktorá pomôže odstrániť šum z fotografií.

Okrem toho sa do čipovej sady Snapdragon 4 Gen 2 dostal aj engine umelej inteligencie od Qualcommu, ktorý bude mať na starosti zlepšenie kvality fotografií zhotovených pri zhoršených svetelných podmienkach. Umelá inteligencia bude zároveň zapojená aj do eliminácie hluku z okolia pre dosiahnutie čo najčistejších hovorov aj na hlučných miestach.

Qualcomm v čipovej sade použil aj nový modem Snapdragon X61 5G, ktorý podporuje vylepšenú technológiu 3GPP Release 16 5G pre globálne pripojenie a lepšiu efektivitu. V každom prípade nebudú chýbať funkcie rýchleho nabíjania Qualcomm Quick Charge 4+, podpora FullHD+ displejov s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz, Wi-Fi 5 (ac) a Bluetooth 5.1. ISP podporuje fotoaparáty do rozlíšenia až 108 Mpx.

Snapdragon 4 Gen 2Zdroj: Qualcomm
Snapdragon 4 Gen 2

Prvé telefóny s čipovou sadou Snapdragonom 4 Gen 2 by sa mali podľa slov spoločnosti Qualcomm objaviť na trhu už v druhej polovici roka 2023.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.