V kategórii lacných spoľahlivých dronov nemá DJI veľa konkurentov.

DJI Mini 3 Pro je bezpochyby výborný dron, ktorý má v recenziách priaznivé ohlasy. Pri cenovke okolo 800 až 1000 eur však môže byť pre mnohých používateľov príliš drahým. DJI Mini 2 je lacnejší, ale ale aj ten stojí okolo 450 eur. Lacnejšou alternatívou k nim môže byť nový pripravovaný model s hmotnosťou pod 250 gramov – DJI Mini 2 SE.

Zatiaľ sú k dispozícii len neoficiálne informácie a úniky, ktoré zverejnili na Twitteri dva spoľahlivé zdroje @DealsDrone a @JasperEllens. Na snímkach je vidieť takmer identický dron ako Mini SE.

Zásadnou zmenou má byť kompatibilita s novším ovládačom DJI RC-N1. Tá je dôležitá, pretože podporuje prenos OcuSync 2.0, ktorý je výrazne lepší ako konektivita u Mini SE s názvom „Enhanced Wi-Fi“. Výsledkom by mal byť stabilnejší a spoľahlivejší prenos signálu medzi dronom a ovládačom.

DJI Mini 2 SE - balenieZdroj: Twitter.com/@JasperEllens

Podľa informácie na balení dronu má mať vďaka novému ovládaču tento dron oveľa väčší dosah – za ideálnych okolností vraj až 10 kilometrov namiesto štyroch u súčasnej generácie DJI Mini SE. Mimo USA však zrejme bude dolet obmedzený na šesť kilometrov. Rozlíšenie kamery má zostať rovnaké, teda 2,7K a nepribudne ani pokročilá detekcia prekážok, ktorú majú drahšie drony. Letový čas na jednu batériu má byť maximálne 31 minút.

Práve vylepšená konektivita a podpora nového ovládača má byť hlavným zlepšením nadchádzajúceho modelu. Cena by mala byť zhruba rovnaká, prípadne len o niečo vyššia ako u Mini SE, ktorý sa u nás predával za cenu okolo 300 eur.

Uniknutý plagát podujatia naznačuje, že by sme sa mohli dočkať oficiálneho oznámenia dronu 9. februára.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.