V redakcii pravidelne testujeme riešenia pre smart domácnosť. Tentokrát na test do redakcie prišiel dverový/okenný senzor gocomma, ktorý stojí iba 8,90 eura a dá sa kúpiť v e-shope Gearbest.com.

Obsah balenia a dizajn

Senzor má minimalistický dizajn, oblých tvarov a je v bielo šedom prevedení. Funguje na magnetickom princípe. Centrálnu (bielu) jednotku odporúčame uchopiť na statickú časť dverového či okenného rámu. Sivú časť senzora zase priamo na dvere či okno.  Montáž je veľmi jednoduchá. Môžete použiť priložené obojstranné penové lepiace pásky, alebo pokiaľ si chcete byť s uchopením istejší a materiál dverí to umožňuje, použite priložené skrutky. Súčasťou balenia je aj batéria CR2 s kapacitou 850 mAh a vydrží jeden rok. Častých výmien sa teda báť nemusíte.

Batériu by ste podľa výrobcu mali meniť maximálne raz za rok

Spôsob fungovania a využitie

Senzor funguje na princípe Wi-Fi. Po uvedení do prevádzky ho pripojíte prostredníctvom aplikácie Smart Life k vašej domácej Wi-Fi sieti. Na konfiguráciu senzora môžete využiť aj AP mód do vzdialenosti 45 metrov, my sme však všetko vykonávali prostredníctvom Wi-Fi.  Princíp fungovania senzoru je ten, že obe časti dokopy tvoria uzavreté magnetické pole. Pri jeho porušení senzor vyšle signál, že sú dvere či okno otvorené, alebo zatvorené. O otvorení a zatvorení ste informovaní push notifikáciou na váš mobil. Ak používate ďalšie smart produkty výrobcu, napríklad smart kameru, v rámci scenárov si môžete nastaviť to, aby začala automaticky snímať dianie okolo dverí, alebo aby sa spustil alarm. Toto sme však v praxi nemali možnosť vyskúšať a tak sa musíme spoliehať na informácie od výrobcu.

Inštaláciu senzora zvládne takmer každý

Dverový senzor má viacero využití. Nemusíte ho použiť iba pri dverách či oknách, ale napríklad aj pri inštalácií drahých malieb, bezpečnostnom sejfe či zásuvke na vašom pracovnom stole. Nemožno však od neho očakávať, že nahradí alarm, pretože je závislý od Wi-Fi pripojenia, ktoré nemusí byť vždy stabilné, napríklad pri výpadkoch elektrického prúdu.

Aplikácia vás push notifikáciou upozorní nielen na otvorenie dverí, ale aj ich zatvorenie. Podľa vašich nastavení. Samozrejmosťou je aj presná história otvorení a zatvorení priamo v aplikácii.

 

thumbs-up-icon

Výhody

  • jednoduchá inštalácia
  • praktickosť použitia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • závislosť od Wi-Fi pripojenia

Cena

Gocomma dverový senzor si môžete teraz kúpiť cez zahraničný e-shop Gearbest.com iba za 8,90 eura, pričom za poštovné zaplatíte 0,33 eura. Objednať si ho môžete tu.

Na Gearbeste teraz prebieha veľký výpredaj, tak ak chcete získať exkluzívne zľavy, pozrite si ich ponuku tu

Prečítajte si aj:

Lacná kamera na stráženie vašej domácnosti či dieťaťa

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.