Aj vy by ste chceli monitorovať svoju domácnosť na diaľku, odkiaľkoľvek? Otestovali sme jednoduchú IP kameru z Gearbestu, ktorú dokáže nastaviť každý. Stojí len 34,36 eura a kúpite ju tu.

Dizajn a príslušenstvo

Kamera gocomma vsadila jednoduchý oblý dizajn v bielej farbe. Ku kamere je pribalená nabíjačka a montážny stojan na stenu. Vďaka nemu dokážete kameru jednoducho namontovať na stenu či strop, aby monitorovala celý priestor.

Ku kamere je pribalená nabíjačka a montážny stojan na stenu

Nastavenia a možnosti

Kmera funguje na báze Wi-Fi pripojenia. Do mobilného telefónu si stiahnete aplikáciu YI IoT, vytvoríte si účet a kameru jednoducho spárujete. Stačí ju vyhľadať cez sieť a následne naskenovať QR kód, ktorý sa zobrazí na displeji vášho telefónu. Kamere nastavíte už iba vaše heslo do Wi-Fi siete a všetko je nastavené.

V aplikácii môžete robiť mnohé nastavenia a zároveň ovládať kameru na diaľku

Buďte aj vy smart a plaťte mobilom. Klienti VÚB môžu platiť prostredníctvom mobilu tiež. Stačí ak si stiahnu aplikáciu.
Prostredníctvom aplikácie sa ku kamere pripájate a môžete ňou otáčať v rozsahu 355 stupňov. Vďaka nočnému režimu uvidíte priestor aj vtedy, keď sú zhoršené svetelné podmienky, alebo úplná tma. Aplikácia umožňuje aj iné detailné nastavenia, napríklad detekciu pohybu, zdieľanie kamery s rodinnými príslušníkmi či nastavenie cloudového úložiska, pre ukladanie záznamu. Cloudové úložisko si môžete aktivovať formou predplatného. Ak ho nevyužijete, môžete do kamery vložiť SD kartu, na ktorý sa záznam bude ukladať a postupne prepisovať aktuálnejšími zábermi.

Vstavaný mikrofón a reproduktor umožňuje počúvať čo sa v priestore deje a naopak aj na diaľku niečo cez reproduktor povedať.

Váš strážca dieťaťa

Kamera je vhodná aj ako baby monitor. Má vstavaný mikrofón a obsahuje špeciálny mód pre detekciu detského plaču, vďaka čomu vás upozorní, ak vaše dieťa plače. Má teda mnohostranné použitie, nielen ako strážca vašej domácnosti.

Výhodou kamery je, že dokáže fungovať aj bez pripojenia do internetu, iba v rámci domácej Wi-Fi siete. To však neplatí, ak by ste sa ku kamere chceli pripájať na diaľku mimo vašej domácej Wi-Fi, alebo ukladať záznam na cloudové úložisko. Vtedy je internetové pripojenie nevyhnutné.

Technické parametre

Kamera dokáže zhotovovať HD záznam 1080P, fotografie sú zhotovované ako 2 MPx. Pripojíte ju k Wi-Fi 802.11 b/g/n. Otáčať sa dokáže horizontálne v rozmedzí 355 stupňov a vertikálne 110 stupňov. Záznam je možné  realizovať na SD kartu s maximálnou kapacitou 64 GB. Táto kapacita by mala umožniť až 12 dní záznamu. Kamera obsahuje aj sieťový port RJ-45. On-line sa ku kamere dokáže súčasne pripojiť až 6 rodinných príslušníkov, pričom prístup je možné chrániť aj PIN kódom.

thumbs-up-icon

Výhody

  • jednoduché nastavenie
  • spoľahlivé fungovanie aj cez slabší internet
  • veľmi dobrý pomer cena/výkon

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nie je možné nastaviť východiskový bod na jedno tlačidlo v aplikácií

Skvelá cena za inteligentné riešenie

Smart kamera gocomma je v predaji cez zahraničný e-shop Gearbest iba za 34,36 eura, pričom poštovné na Slovensko stojí iba 1,50 eura a kúpite ju tu.

Na Gearbeste teraz prebieha veľký výpredaj, tak ak chcete získať exkluzívne zľavy, pozrite si ich ponuku tu

 

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.