Klasické slúchadlá na hlavu so 40 mm meničmi.

Ich oválna konštrukcia z nich robí hybrid medzi slúchadlami s prítlakom a slúchadlami, ktoré vám uši kompletne ukryjú do ich mušli Môže za to oválny dizajn, viac teda na nás pôsobia ako tie s prítlakom. Je silnejší a tak sa aj Base1 dajú nosiť počas chôdze. Na ušiach budú poriadne držať.

Konštrukcia je základná a po tejto stránke nemáme slúchadlám čo vytknúť. Dajú sa zložiť prehnutím v spojovacom moste. Mušle sa dajú vyrovnať na plocho, takže máte dostatočné možnosti, ako ich prenášať. Ich uchytenie umožňuje nastaviť polohu presne podľa vašej hlavy. Polstrovanie nie je príliš silné a je viac tvrdšie. Napriek tomu slúchadlá dobre odhlučnia okolitý priestor aj svojou pasívnou formou.

Celkovo by sme ale prijali lepšie spracovanie v oblasti detailov. Je to ale menšia daň za veľmi dobrú cenu a plastové telo.

Tým, že ide o bezdrôtové slúchadlá, výrobca do nich integroval ovládacie tlačidlá. Jedno vyzerá ako druhé, tu to chce trochu cviku nahmatať to správne. Dá sa to naučiť. Sú štyri a kombinujú v sebe ovládanie hovorov, hudby a hlasitosti.

Ocenili sme aj fakt, že ich môžete použiť ako klasické káblové slúchadlá. Na jedno nabitie vydržia do 12 hodín, čo je veľmi dobrá rezerva. V praxi môžete počúvať pár hodín denne a nemusíte si robiť neustále starosti s nabíjaním. V balení je prepojovací audio kábel ako aj nabíjací s koncovkou microUSB.

Všetko ovládanie a konektory sú po obvode pravej mušle. Tu je aj slot na microSD kartu, ak chce niekto nezávislosť na smartfóne a možnosť počúvať hudbu priamo z pamäťovej karty. Toto bude vhodné asi viac pre deti.

Hudobne sú tu isté odchýlky najmä v stredových hodnotách. Chcelo to vyladiť ekvalizérom. Navzdory tomu produkujú zreteľné basy ako aj dobre počuteľné výšky. Naša výhrada smeruje k nepresnosti tváriacej sa ako zastretosť zvuku.

Výrobca uvádza hudobný rozsah medzi 20 ÷ 20 000 Hz. Zároveň uvádza aj Bluetooth 4.2 na škatuli a Bluetooth 5.0 na svojom webe. Toto nevieme zistiť, vyzerá to, že ani výrobca.

thumbs-up-icon

Plusy

  • Cena
  • Možnosť použiť aj ako káblové
  • Výdrž batérie

thumbs-down-icon

Mínusy

  • Zvukové nepresnosti v oblasti stredov, pocit akoby bol zvuk vzdialený

Verdikt

Lamax Base1 sú jasný cenový tip. Môžeme sa na nej pozerať ako na slúchadlá s mnohými rezervami. Ak chcete niečo iné, môžete si priplatiť dvojnásobok a poobzerať sa inde. Aj napriek výhradám sa dajú používať a menej nároční používatelia nájdu bezdrôtové slúchadlá s dlhou výdržou.

Cena: 31,90 EUR

Zapožičal: Lamax Electronics

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Buds+: Bezdrôtové slúchadlá s dlhou výdržou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.