Pohodlné na nosenie a najmä s extra dlhou výdržou na batériu. Výrobca hovorí až o 50 hodinách, avšak na to treba vypnúť ANC. Aktívne odhlučnenie si ukrojí zhruba polovicu výdrže na batériu, a tak získate 26 hodín počúvania hudby.

Slúchadlá podporujú kodek AAC a párovanie prebehlo bez najmenších problémov. Výrobca ich pripravil ako univerzálny model, pri ktorom si netreba robiť starosti s tým, či sú alebo nie sú nabité. Môžete ich použiť aj s audiokáblom.

Ten je priamo v balení, rovnako aj redukcia do lietadla a pevné puzdro so zipsom na prenášanie. S káblovým pripojením sa dá použiť aj ANC alebo použijete slúchadlá akoby vypnuté. Na plné sprístupnenie funkcií ako napríklad Google Asistent treba použiť párovanie cez Bluetooth, tak ako u väčšiny slúchadiel.

Konštrukcia je plastová, je však zosilnená kovovými časťami v spojovacom oblúku a v miestach, kde sa dajú slúchadlá zložiť. Na výber máte kompletné zloženie alebo len otočenie mušlí tak, aby ste dali slúchadlá naplocho. Polstrovanie je jemné a nikde netlačí. Na dlhodobé nosenie sú naozaj pohodlné.

Zo stránky reprodukcie je badať rozdiel medzi zapnutým a vypnutým ANC. Reprodukcia je kvalitná v oboch prípadoch. Pri zapojení cez kábel a ANC sa môže prejavovať mierna interferencia, ktorá sa vytratí po zapnutí reprodukcie. Pri vypnutom odhlučnení nie sú počuť žiadne nežiaduce zvuky.

V prípade bezdrôtového prepojenia tu nie je žiadne rušenie. Zvuk s ANC má silnejšie basy a pôsobí širším priestorovým dojmom. V skutočnosti aj bez ANC si vychutnáte dobrý zvuk, dalo by sa povedať aj prirodzenejší.

Páči sa nám

  • Kvalitné spracovanie
  • Mäkké polstrovanie
  • Výdrž na jedno nabitie
  • Sila aktívneho odhlučnenia

Nepáči sa nám

  • Rozdiel v podaní reprodukcie pri zap./vyp. ANC

Verdikt

Lamax NoiseComfort ANC budú zaujímavé najmä cenou za slúchadlá s aktívnym odhlučnením. Cenovo aj možnosťami sú priamou konkurenciu k Philips PH805. Tu máte lepšiu výdrž na jedno nabitie, u Philips slúchadiel zase lepšie spracovanie. Na tieto slúchadlá nepotrebujete žiadnu aplikáciu.

Zapožičal: Lamax

Cena: 139,90 €

Technické parametre:

Názov modelu / Technické parametreLamax NoiseComfort ANC
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]40
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
AudiokonektorI konektor, 3,5 mm
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]26 s ANC a BT
Hodnotenie 
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]139,90

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.