Jeden z najmenších reproduktorov na trhu.

Užitočný najmä, keď chcete silnejší zvuk ako z mobilného telefónu. Dá sa chápať skôr ako osobné audio a je to náhrada za slúchadlá. Niekto nemá rád slúchadlá a tak si môže k mobilu pripojiť takýto kus príslušenstva. Nebude zavadzať, vydrží 15 hodín prehrávania na jedno nabitie a vďaka jeho skutočne malým rozmerom, si ho môžete nosiť vždy so sebou. Je z hliníka a tak je tu jednak odolné telo a tiež zníženie rizika rezonancií prenášaných do konštrukcie.

MicroUSB

Na nabíjanie používa starší konektor, no v tomto prípade by som to nevidel ako kritickú záležitosť. Nakoniec pri takto malých rozmeroch sa to dá pochopiť. Možno jemnou  zvláštnosťou je absencia audio konektora. Výrobca tu pridal slot na microSD kartu. Reproduktor sa dá používať aj bez pripojenia k mobilu cez Bluetooth.

Ovládanie naspodku

Toto je viac prekvapenie a reproduktor má trojicu tlačidiel skrytú pod gumovou podložkou na spodnej strane. Z dizajnového pohľadu je to praktické a vyvážený valcový tvar nič nenarúša. Nakoniec ale ovládanie tlačidlami asi nebude primárna záležitosť. Iba ak by ste ho používali v kombinácii s pamäťovou kartou. Všetko ostatné budete ovládať cez smartfón. Naspodku je tlačidlo na zapnutie reproduktora, takže tomuto sa tak celkom nevyhnete. A ešte ho môžete použiť aj na telefonovanie.

Sphere2 Mini podporu je TWS pripojenie, čiže bezdrôtové pripojenie dvoch reproduktorov na vytvorenie stereo reprodukcie. Tu to dáva význam. Kto má deti, je to ideálna kúpa. Reproduktor je naozaj cenovo prijateľný a keď kúpite dva, ešte stále ste pod cenou jedného väčšieho. Nedá sa to úplne priamo porovnávať, ale kúpa dvoch je v tomto prípade zmysluplná.

Zvuk

Zvukovo sa dá kvalitou radiť k smartfónom v strednej triede do 300 eur. Toto nie je reproduktor na to, aby ste si kúpili kvalitnejší zvuk ako v telefóne za 1000 eur. Tu celkom isto bude telefón produkovať kvalitnejší zvuk. Sphere2 Mini je pre tých, čo majú lacnejšie telefóny a tak im ide najmä a hutnejší výkon a lepšie podanie basov. Z jedného 5 W reproduktora zem síce dunieť nebude, ale na lepšom zvuku to je poznať.

Cena: 15,90 eur

Zapožičal: Lamax

Verdikt

LAMAX Sphere2 Mini je dobrý doplnok pre každého, kto chce mini audio so sebou, lepší zážitok ako z lacného smartfónu a zároveň uprednostní malý reproduktor pred slúchadlami. Je naozaj tak malý, že ho takmer schováte do dlane a cena je naozaj super.

Páči sa nám

  • Vyšší hudobný výkon ako z mobilu
  • Výborná cena
  • Možnosť spojiť dva kusy do stereo režimu
  • Výdrž na jedno nabitie

Nepáči sa nám

  • Pre niekoho nabíjanie cez microUSB

Technické parametre

Označenie reproduktora / Technické parametreLamax Sphere2 Mini
Typ1.0
Frekvenčný rozsah [Hz]150 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]5
Bluetooth, NFC, 3,5 mm5.1, nie, nie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Odolnosťnemá
Výdrž batérie [h]15
NabíjaniemicroUSB
Rozmery [mm]48 × 46
Hodnotenie 
Kvalita zvuku1/5
Výbava2/5
Pomer cena / možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]15,90

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.