Nestáva sa každý deň, že by výrobca automobilov predstavil vlastný smartfón. Presne to ale urobila britská automobilka Land Rover a práve odhalila svoj vlastný robustný telefón.

Model Land Rover Explore je charakterizovaný ako „najodolnejší telefón na svete“ s odolnosťou voči vode a prachu s certifikáciou IP68. Je odolný aj proti nárazom z výšky 1,8 metraMá za úlohu prežiť extrémne teplotné zmeny, vrátane extrémneho chladu až po horúčavy, znesie tepelný šok, intenzívnu vlhkosť a vystavenie vibráciám.

Batéria s kapacitou 4000 mAh vám zabezpečí, aby ste mohli vydať na vzdialené miesta a Land Rover tvrdí, že vám smartfón poskytne dva dni plného používania.

K dispozícii je tiež možnosť pripojiť ‚Adventure Pack‚, ktorý sa magneticky prilepí na zadnú časť telefónu, aby sa predĺžila životnosť batérie o ďalších 3.600mAh. Prídavný battery pack nielenže zlepší životnosť zariadenia na jedno nabitie, ale má za úlohu aj zlepšiť fungovanie GPS a mapovania.

Súčasťou Exploreru je samozrejme aj kompas a SOS svetlo. Dotykový displej Land Rover Explore sa môže používať aj vo vlhkom prostredí, alebo pri nosení rukavíc. Sú to totiž dva negatívne scenáre, s ktorými sa tradičné smartfóny stretávajú a pri novinke od Land Roveru by nemal nastať pri používaní žiaden problém.


Medzi ďalšie špecifikácie patrí čipová sada MediaTek Helio X27, 4 GB pamäte RAM, 64 GB úložný priestor, 5 palcový displej s Full HD rozlíšením, Android 7.0 Nougat, 16 Mpx zadná kamera a 8Mpx predná kamera.

Zariadenie Explore bolo navrhnuté s pomocou skupiny Bullitt a dátum vydania Land Rover Explore je stanovený na 26. apríla s predpokladanou cenovkou 569€. Telefón bude vystavený aj na veľtrhu MWC v Barcelone, pôjdeme sa naň pozrieť. 

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Odolný a s premysleným dizajnom CAT S41

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.