Americká firma Leatherman vyrába hlavne kvalitné multitooly.

Unikátom je teraz náramok Leatherman TREAD, ktorý v sebe snúbi praktickosť multitoolu s dizajnom elegantného náramku. Je vyrobený z vysoko kvalitných materiálov, najmä z niekoľkých špičkových druhov ocele. Existuje lesklá a tmavá verzia. Treba povedať, že náramok je pomerne ťažký (168 gramov) a na to si treba zvyknúť. Ale pomôže vám vo viacerých situáciách.

My sme s ním úspešne odrezali plastovú fľašu, je tu hrot na vyberanie SIM kariet z mobilu, otvárač na fľaše a potom celá súprava skrutkovačov – plochých aj krížových a tiež imbusové kľúče. Okrem tohto sú tu aj kľúče na matice – od 6 po 11 mm. Výhoda je, že všetky nástroje máte vždy doslova poruke. Treba sa naučiť robiť s tým ako s páčidlom ale naozaj to ide. Výrobca tvrdí, že tento náramok prejde cez letiskovú kontrolu. Vyskúšali sme to pri lete do Paríža a naozaj to prešlo. Kontrola si však náramok pomerne dlho prezerala. Náramok sa dá prispôsobiť obvodu ruky vybratím niektorého z článkov, tým však príde o niektoré nástroje.

Cena: 229 EUR

Zapožičal: www.leatherman.sk

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.