Spoločnosť TP-Link predstavuje na trhu nový inteligentný Wi-Fi svetelný LED pásik, ktorý patrí do jeho radu zariadení pre inteligentnú domácnosť Tapo.

tp-link tapo l920
tp-link tapo l920

Ide o model Tapo L920-5, ktorý v rovnomennom portfóliu dopĺňa ucelenú sériu pozostávajúcu napríklad z inteligentných žiaroviek alebo bezpečnostných kamier a nadväzuje na úspešný model LED pásika L900-5 predstaveného v minulom roku.

Ovládajte ho, ako vám to vyhovuje

Výhodou LED pásika Tapo L920-5 je možnosť jeho spolupráce s inteligentným asistentom alebo mobilnou aplikáciou Tapo. Svetelný pásik tak môžete ovládať podľa vašich požiadaviek. Pásik nepotrebuje žiadny dodatočný hub, takže ho stačí pripojiť priamo k domácej zabezpečenej Wi-Fi sieti. Výhodou je, že k LED pásiku nič nemusíte dokupovať, ide o kompletný produkt.

tp-link tapo l920
tp-link tapo l920

Lepšia ovládateľnosť a dynamické svetelné efekty 

Technológia  RGBIC poskytuje lepšiu ovládateľnosť a vyššie umelecké vyjadrenie ako u predchádzajúceho modelu L900-5, pretože k dispozícii je navyše integrovaný IC čip a jedno vedenie tak môže zobrazovať viac farieb naraz. Ďalšou zmenou oproti predchodcovi je povrchová úprava z polyuretánu, čo znamená aj vyššiu odolnosť.

Efekty s tp-link tapo l920
Efekty s tp-link tapo l920

Experimentujte s rôznymi predvoľbami

Pásik TP-Link Tapo L920-5 môže experimentovať s rôznymi predvoľbami osvetlenia. Osvetlenie sa dá jednoducho nastaviť podľa svojich predstáv. Napríklad tlmené nočné osvetlenie vám vytvorí príjemnú atmosféru, a svetlo môžete nastaviť aj pre párty, domáce dekorácie, oslavu alebo klasické osvetlenie. Predvolené režimy potom uložíte do pamäte a kedykoľvek potom vyvoláte pomocou mobilnej aplikácie. Ak ste teda napríklad zistili, že pri sledovaní filmu vám vyhovuje žltá farba v určitej intenzite jasu, jednoducho ju nabudúce využite znova.

Efekty s tp-link tapo l920
Efekty s tp-link tapo l920

Nechajte sa pohltiť dúhovými efektmi

U LED pásika TP-Link Tapo L920-5 sa môžete nechať pohltiť dynamickými svetelnými efektmi, a to vďaka konfigurácii viac ako 16 miliónov živých farieb a ovládaniu samostatných svetelných zón. Aj vďaka novinke v rade LED pásikov Tapo – LED pásik L920-5 totiž dokáže zachytiť hudbu okolo seba a synchronizovať ju s frekvenciou a rytmom svetla. Zábavu na party si tak môžete užiť všetkými zmyslami.

Zapojenie tp-link tapo l920
Zapojenie tp-link tapo l920

Plánovač, časovač aj režim „Preč“

K ďalším vymoženostiam patria funkcie plánovača a časovača, s ktorými si ľahko nastavíte časové plány, v rámci ktorých sa má svetelný pásik zapnúť či vypnúť v určený čas a navyše si opäť môžete vybrať aj farebný odtieň a jeho jas. Režim Preč zase podobne ako pri zásuvkách Tapo dokáže simulovať prítomnosť osôb v dome a v náhodných časových intervaloch LED pásik rozsvecovať a zhasínať. Takže si žiadny prípadný nevítaný návštevník nemôže byť istý tým, či sa práve nachádzate doma alebo nie.

Jasné svetlo a dlhá výdrž

Životnosť LED pásika TP-Link Tapo L920-5 je udávaná na 50-tisíc hodín. Vďaka kvalitným zdrojom LED svetla potom tento LED pásik ponúka o 20 % vyšší jas a o 50 % dlhšiu životnosť ako bežné konkurenčné produkty.

Flexibilná inštalácia aj hlasové ovládanie

Aj po fyzickej stránke je inštalácia veľmi jednoduchá, a navyše príjemne flexibilná. Jeho dĺžku 5 metrov stačí skrátiť na potrebnú dĺžku a následne ho prilepiť na prakticky ľubovoľný povrch vďaka lepiacemu podkladu 3M. Pásik je ohybný a vodoodolný, je možné ho inštalovať na ľubovoľné miesto a následne ho ľahko odlepiť a umiestniť inam.

V neposlednom rade je k dispozícii už hlasové ovládanie a to prostredníctvom inteligentných asistentov Alexa alebo Google Assistant.

Kľúčové vlastnosti Tapo L920-5:

  • Niekoľko farieb a efektov naraz – ovládajte 50 samostatných farebných zón a rozžiarte svoj život.
  • Vonkajšia ochrana – ľahká údržba a dlhá životnosť vďaka povrchovej úprave z polyuretánu.
  • Nevyžaduje hub – jednoducho pripojte pásik k domácej zabezpečenej Wi-Fi sieti. Nepotrebujete hub, ani iné doplnkové zariadenie.
  • Flexibilná inštalácia – skráťte pásik na potrebnú dĺžku a prilepte ho na ľubovoľný povrch s lepiacim podkladom 3M.
  • Predvoľby osvetlenia – máte obľúbené osvetlenie pre sledovanie filmov? Tak si ich môžete jednoducho uložiť pre ďalšie filmové večery.
  • Plánovač a časovač – vytvorte si časové plány, kedy sa má svetelný pásik zapnúť/vypnúť a s akým nastavením jasu/farby.
  • Režim „Preč“ – simuluje prítomnosť osôb v dome, aby odradil nechcených návštevníkov.
  • Pripojenie podľa vašich predstáv – môžete ho používať so šikovným asistentom, pripojiť ho priamo k aplikácii Tapo. Ovládajte svetelný pásik spôsobom, ktorý vám vyhovuje.
  • Hlasové ovládanie – pomocou jednoduchých hlasových povelov ovládajte svetelný pásik cez Alexu alebo Asistenta Google.

Zdroje: TP-LINK

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.