NFT kolekcia s osobnosťami športovej a hudobnej scény.

Zatiaľ cieli Legacy NFT na športovú scénu, ďalšie odvetvia vrátane filmového má pribudnúť časom.

Slovenské športové a hudobné hviezdy dnes uviedli do života globálny projekt Legacy NFT, v ktorom sa snúbi fanúšikovské zberateľstvo, komunikácia s hviezdami a investovanie.

Tak ako sa kedysi zbierali kartičky a podpiskarty známych osobností, teraz digitálny priestor umožňuje byť hviezdam v ešte väčšej blízkosti a dokonca sa tento vzťah dá aj ekonomicky zúročiť.

V celosvetovom projekte Legacy-NFT sa na trh dostávajú unikátne a limitované jedinečné interaktívne NFT kartičky rôznych významných športovcov, hercov, spevákov a skupín, vedcov, či umelcov. Záujemcovia si tieto NFT kartičky môžu zakúpiť a tým získať ďalšie výhody. Ide napríklad o výhody v podobe živého on-line stretnutia, exkluzívnej večere alebo vstupenky na udalosť spojenú s danou osobnosťou.

Projekt je aktuálne rozdelený do troch kategórií Rising star, Elite a Legend. Rising star – Podporuje mladé talenty na ceste za ich snom. Elite – Zdiľanie úspechov a slávy našich obľúbených súčasných hviezd. Legend – Ceiľom je nezabudnúť, kto bol našou motiváciou na ceste k snom, uctievame si legendy.

Čo je to vlastne NFT?

NFT je skratka pre non-fungible token, čo v preklade znamená nezameniteľný token. Ide o plne transparentný dôkaz vlastníctva digitálneho predmetu, čo môže byť fotografia, video, časť textu, článok na webe, čokoľvek v digitálnej forme.

V tomto prípade sú to interaktívne zberateľské kartičky. NFT sa dá prirovnať k účtenke v reálnom svete, ktorá zaisťuje, že ste vlastníkom daného predmetu. Zakúpenie digitálnej NFT kartičky je úplne jednoduché. Všetko prebieha na webovej platforme Legacy, kde si používateľ vytvorí bezplatný účet. Pripojí si kryptomenovú peňaženku, ktorú si založí iba pár kliknutiami a následne si „nabije“ finančné prostriedky za pomoci kryptomeny ethereum (ETH) na nákup NFT.

Pri tejto transakcii si zvolí hodnotu, za ktorú si chce kúpiť kryptomenu ETH a následne sa mu z bankového účtu strhne požadovaná čiastka a poplatky za transakciu. Tento celý kolobeh prebieha bezpečne na webovej platforme Legacy. Projekt je určený pre všetkých ľudí, ktorí chcú patriť do exkluzívneho klubu fanúšikov danej osobnosti a túžia získať úžasný digitálny produkt.

Zároveň získajú balík unikátnych a nezabudnuteľných výhod, ktoré sú spojené s vlastníctvom NFT kartičky. Keďže sa vždy jedná o limitované množstvo NFT, jeho predajná hodnota má pre majiteľa rastúci potenciál a vďaka tomu môže na svojom vlastnom NFT pri ďalšom predaji zarobiť.

Svet je plný NFT

Po epidémii sa svet stal digitálnym a trh s NFT doslova explodoval. Keďže NFT sú interoperabilné, ktokoľvek ich môže v budúcnosti previesť na inú kryptomenu. Celosvetovo digitálny umelec Michael Winkelmann, často známy ako Beeple, nedávno predal jedno zo svojich diel NFT za viac ako 70 miliónov dolárov.

V apríli bolo umelecké dielo NFT informátora Edwarda Snowdena vydražené za viac ako 5,4 milióna dolárov. Generálny riaditeľ Twitteru Jack Dorsey dokonca predal svoj prvý tweet ako NFT za viac ako 2,9 milióna dolárov.

Herec Johnny Depp venoval 800-tisíc dolárov detskej nemocnici v Los Angeles z peňazí, ktoré vyzbieral pri predaji svojho NFT projektu. Aj to svedčí o veľkom dosahu a ekonomickej sile projektu, ktorého súčasťou je oddnes aktívne aj Slovensko.

Zdroj: Diamonds International Corporation, Legacy

Prečítajte si aj:

Značky: