Legenda na prehrávanie súborov sa nevzdáva.

Na internete sa objavila beta verzia Winampu, ktorá by mohla byť predzvesťou návratu tohto prehrávača. Popravde, mnohí ho používame dodnes a z našich počítačov len tak nevymizol.

Minulý rok oslávil prehrávač 20-te výročie, avšak jeho vývoj sa zastavil skôr. Posledná oficiálna verzia s označením 5.666 bola uvoľnená 26. novembra 2013. Neprinášala žiadne novinky, vylepšovala aktuálne funkcie a opravovala niektoré chyby. Je to teda takmer 5 rokov bez aktualizácie a prehrávač funguje dobre dodnes.

Aktuálne posledná beta verzia tiež nie je extra nová. Ide o Winamp 5.8 Build 3653 z 26. októbra 2016 v 32-bitovej verzii. Stiahnuť si ju môžete na tomto priamom odkaze. Novinkou je pridaná podpora Windows Audio vo forme výstupného plug-in modulu. Následne vylepšenie kompatibility v systémoch Windows 8.1 a 10.

Otázkou teda je, či program ako Winamp bude mať ďalšie vylepšenia. Konkurujú mu služby ako Spotify alebo Deezer, no Winamp nie je len prehrávač MP3 súborov. Je to kompletné multimediálne audio centrum, v ktorom môžete počúvať aj podcasty.

Prečítajte si aj:

MP3 formátu skončili patentové práva. Bude to jeho zánik?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.