Záložný zdroj, ktorý je lacnejší a splní svoj účel.

Dizajn a obsah balenia

Konkrétne tento ja zameraný na zariadenia, ktoré vyžadujú maximálny príkon 25 W. Keor DC je malý a poskytne 90 minút napájania pripojeného zariadenia. Hodí sa ako záloha napájania pre router, IP kameru alebo IP telefón.

Na výber máte štyri rôzne koncovky podľa toho, aké napätie a prúd bude pripojené zariadenie vyžadovať. Takto si vyberiete podľa typu zariadenia, do kábla zo záložného zdroja dáte správnu redukciu a tú potom do vášho routeru či napríklad DAB rádia.

Poistky v byte alebo smart home

Ako záloha internetu je toto riešenie, avšak nemusí to platiť pre všetky typy spojení a záleží na tom, akú sieť máte v bytovke alebo v dome. Na toto zariadenie sa dá ale pozerať aj tak, že si zálohujete vaše poistky. Môže sa totiž stať, že dáte prať, do toho pustíte mixér alebo začne niekto vysávať.

krátka, situácie, ktoré nastanú málokedy, avšak práve na toto máte takéto zariadenie. Eliminujete čo najviac mysliteľných situácií, takisto ako aj opravu zásuviek alebo výmena vypínača. „Vyhodíte“ v byte poistky, no internet stále pôjde. Podobná situácia sa môže týkať rôznych smarthome zariadení. Treba však počítať s tým, že na každé zariadenie potrebujete jeden takýto záložný zdroj samostatne.

V tomto prípade je tu niekoľko výhod, no aj nevýhod vyplývajúcich ale z pohľadu konkrétneho scenára. Jednoznačná výhoda je dobrá cena a to 70 eur za záložný zdroj.

Je ale jasné, že cena odpovedá aj batérii. Tá má kapacitu 2200 mAh. Nepotrebujete žiadnu aplikáciu. Všetko sa nastavuje jedným tlačidlom a dĺžkou jeho podržania priamo na zariadení. Na tele sú štyri LED diódy ukazujúce aktuálne poskytované napätie a slúžia aj na indikáciu vybíjania internej batérie pri výpadku prúdu.

Nevýhodou môže byť malá batéria, prakticky polovičná, než majú dnešné smartfóny. Avšak toto nie je smartfón a vo forme záložného zdroja to postačuje.

Z praktického pohľadu je aj 90 minút dostatočná rezerva pri bežných výpadkoch. Tie zvyknú trvať radovo v minútach alebo desiatok minút. A pri výpadku energie a napájania zo záložného zdroja vám nebude nič pípať. Výborná vec, cenovo prijateľná, užitočná a malá bez potreby nejakej údržby.

Verdikt

Legrand Keor DC je užitočné zariadenie, to bez pochýb. Nezvládne všetko, avšak na to ani nie je určené. Zálohuje vám ale konkrétne zariadenie v prípade výpadku prúdu a to sa vám bude hodiť. Nevydáva zvuky, neruší, ale robí si svoju činnosť a to potrebujete.

Páči sa nám

  • cena
  • užitočnosť pri viacerých scenároch použitia
  • bez zložitého nastavovania

Nepáči sa nám

  • Port USB-A by tu našiel uplatnenie

Cena: 70 eur

Zapožičal: WESTech

Distribútorom značky Legrand je spoločnosť WESTech.

  • legrand kero dcZdroj: Samuel Hindy
  • legrand kero dcZdroj: Samuel Hindy
  • legrand kero dcZdroj: Samuel Hindy
  • legrand kero dcZdroj: Samuel Hindy
  • legrand kero dcZdroj: Samuel Hindy
  • legrand kero dcZdroj: Samuel Hindy
  • legrand kero dcZdroj: Samuel Hindy

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.