Posledným smartfónom s brandingom Leica bude Huawei P50.

Huawei začal pred pár rokmi stavať svoj marketing na známej fotografickej značke Leica, ktorá svietila na obale a zadnej strane jeho vlajkových lodí radu P a Mate. Zdá sa však, že táto spolupráca po uvedení vlajkových lodí radu Huawei P50 na trh skončí.

Správu priniesol známy leaker @RODENT950. Ten na sociálnej sieti Twitter zverejnil informáciu o chystanom ukončení spolupráce oboch značiek. Leica aktuálne hľadá nového partnera zo segmentu smartfónov, pričom najväčšími favoritmi by mali byť Xiaomi a Honor.

@RODENT950 tvrdí, že partnerstvo Leica-Huawei sa počas posledných rokov menilo – zatiaľ čo v dobe uvedenia telefónov Huawei P9 a Mate 10 na trh mala Leica aktívnu účasť na vývoji fotoaparátov v telefóne, od uvedenia radu Huawei P20 sa to zmenilo. Čínsky výrobca začal experimentovať s novými technológiami ako je RYYB senzor, periskop s vysokým optickým priblížením, Freeform šošovky, atď.

Leica sa tak v prípade Huawei telefónov posunula do úlohy značky na obale a telefóne a z marketingového hľadiska slúžila ako záruka kvality fotoaparátu v telefóne. Huawei však má momentálne v segmente smartfónov množstvo iných problémov a dôležitejších priorít – obmedzenia zo strany USA spôsobili nedostatok čipov, absenciu Google služieb, atď. Je teda pomerne logické, že sa rozhodol ukončiť spoluprácu s Leicou, ktorá mala prínos iba z hľadiska marketingu.

Otázkou teda ostáva, kde uvidíme logo Leica nabudúce. Spolupráca Leica-Honor by dávala zmysel, nakoľko Honor bol až donedávna dcérskou značkou Huawei. Spojenie Leica-Xiaomi však môže byť ešte atraktívnejšie, nakoľko Xiaomi momentálne najviac profituje z obmedzení pre Huawei a výrazne rastie v segmente smartfónov. Marketingovou spoluprácou s Leicou by si mohlo svoje postavenie ešte viac upevniť.

Zdroj: @RODENT950

Prečítajte si aj:

Nové fotky ponúkajú doteraz najlepší pohľad na Huawei P50 Pro

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit