Spoločnosť s ich vývojom začala ešte v roku 2018.

Predstavené modely majú označenie L1 a L2 a ako sa dalo očakávať, sú inšpirované dizajnom fotoaparátov, ktoré Leica vyrába. Možno aj preto nový počin spoločnosti vyznie tak trochu “klasicky”. Nové hodinky totiž neponúkajú žiadne prepojenie s fotoaparátmi, alebo so smartfónmi. Modely L1 a L2 sú klasickými hodinkami, ktoré majú vo svojom vnútri mechanické strojčeky. Tie boli vyvinuté špeciálne pre tieto dva modely.

Leica sa pritom snaží ukázať jedinečný proces, ktorým sú hodinky vyrobené. Ide o akýsi symbol dokonalosti. Oba strojčeky sú vyrobené v spolupráci s nemeckou spoločnosťou Lehmann Präzision GmbH z regiónu Schwarzwald. Súčasťou ciferníkov je aj preto nápis „Made in Germany„. 

Dizajn v štýle fotoaparátov Leica

Modely hodiniek L1 a L2 svojim dizajnom odkazujú na dedičstvo spoločnosti a jej fotoaparáty. Ide napríklad o vypuklé sklíčko, ktoré podľa spoločnosti „pripomína prvky objektívu fotoaparátu„. Hlavným rozpoznávacím prvkom je aj slávna červená bodka značky, ktorá sa dostala na korunku hodiniek. Okrem farebnej odlišnosti má korunka aj netradičnú funkciu.

Pokým klasickú korunku na hodinkách pri jej používaní vytiahnete, v prípade Leica hodiniek je ju potrebné zatlačiť. Ako by ste stláčali spúšť na fotoaparáte. Po stlačení korunky sa hodinky zastavia, po čom je možné nastaviť čas. Druhé stlačenie uvedie hodinky do pohybu. 

Rozdiely medzi L1 a L2

El-dvojky” majú navyše možnosť zobrazovania duálneho času, ukazovateľ dňa/noci a remienok z kože aligátora. Okrem toho majú obidva modely zafírové sklíčko, 41 mm puzdro a vodoodolnosť do 50 m.

Cena nie je pre každého

Vzhľadom na svoju jedinečnosť majú obidva modely aj pomerne vysoké ceny. Aj keď v prípade hodiniek stále nejde o “cenový strop”, nové hodinky Leica L1 a L2 nebudú pre každého. Model Leica L1 stojí 9 500 eur a Leica L2 až 13 500 eur. 

Okrem ceny je exkluzívna aj dostupnosť. Pokiaľ sa vám hodinky spoločnosti Leica páčia, budete si musieť spraviť výlet do Moskvy alebo Viedne, kde sa budú predávať priamo obchodoch Leica Store. Hodinky bude možné kúpiť aj v nemeckom obchode Ernst Leitz Werkstätten.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.