Deň pred predstavením sa objavili živé obrázky pripravovanej vlajkovej lode.

Model Z5 Pro bude odhalený 1. novembra a už teraz vieme, že novinka sa predstaví s duálnym fotoaparátom 24 + 16 Mpx a špeciálnym nočným režimom, založeným na AI. Podľa obrázkov je zrejmé, že model Z5 Pro bude mať posuvný mechanizmus rovnako, ako tomu je aj pri už predstavenom Xiaomi Mi Mix 3.

Ako nadstavba bude použitá ZUI 10, čo potvrdzujú práve uniknuté fotografie. Model Lenovo Z5 bol predstavený so ZUI 4.0 a teda logickým krokom pre Lenovo Z5 Pro, mala byť vylepšená verzia nadstavby s označením 5.0. Lenovo týmto krokom preskočilo pomerne veľa verzií svojej nadstavby, čo môže naznačovať aj výrazné zmeny v označovaní do budúcnosti.

Medzi hlavné lákadlá bude patriť celoplošný displej s vysokým pomerom k telu zariadenia. Ten dostane 2.5D zakrivenie a prekvapením je, že na zadnej strane smartfónu nie je aktuálne vidieť žiadny snímač odtlačkov prstov. Zatiaľ nie je jasné, či sa bude čítačka odtlačkov prstov nachádzať na ľavej alebo pravej strane, alebo sa dostane pod OLED displej.

Existuje aj možnosť, že spoločnosť Lenovo úplne vynechá snímač odtlačkov a bude sa výhradne spoliehať na pokročilé skenovanie tváre. Všetko podstatné sa dozvieme už zajtra z oficiálneho predstavenia modelu Z5 Pro. To sa bude konať v čínskom Pekingu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Mix 3 oficiálne: Čínsky drak mieri na úplný vrchol. Zasadne na trón pre kráľa smartfónov?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.