Spoločnosti Lenovo a Motorola uviedli na MWC nové softvérové riešenie Smart Connect. Zároveň sme videli aj koncepčný notebook s priesvitným displejom.

Notebook s priesvitným displejom nadväzuje na to, čo ponúka už aj trh v oblasti televízorov. Môžete tak spojiť skutočnú a virtuálnu realitu do jedného pohľadu. Notebook je pomerne ťažký, má aj priesvitnú klávesnicu.

Lenovo s priesvitným displejom
Lenovo s priesvitným displejom

Ďalším príspevkom Lenovo k trvalej udržateľnosti je možnosť, aby ste si sami vymenili v Lenovo notebooku dôležité časti ako je napr. batéria alebo pamäťový blok. Lenovo túto aktivitu realizuje spolu s firmou iFixit a na rozobratie notebooku vám stačí len krížový skrutkovač a plastový otvárač. Na každom module sa nachádza QR kód, ktorý vás privedie na videonávod, ako ho vymeniť. Je to pomerne jednoduché a zvládne to úplne každý.

Lenovo notebook s jednoduchým vymieňaním modulov
Lenovo notebook s jednoduchým vymieňaním modulov

Funkcia Smart Connect je vhodná pre všetkých a eliminuje prerušenia pri prepojení medzi kompatibilnými zariadeniami vďaka bezproblémovému pripojeniu telefónu, tabletu a počítača. Môžete tak prepínať medzi úlohami a zrýchliť pracovný proces. Pritom na týchto zariadeniach nemusíte mať rovnaký operačný systém.

Môžete pritom jednoducho rozšíriť všetko, čo sa zobrazuje na telefóne, na väčšiu obrazovku, napríklad ľahko presunúť hry, filmy, seriály a aplikácie z telefónu na televízor a získať viac priestoru na prácu a zábavu.

Smart Connect ponúka zážitky, ako napríklad:

●      Krížové ovládanie: Prechádzajte medzi počítačom, tabletom a telefónom pomocou jedinej klávesnice a myši, čím sa zaručuje plynulý pohyb kurzora a ovládanie. Vďaka tomu je úprava dokumentu na počítači Lenovo a zároveň načítanie obsahu z tabletu a súčasné stretnutie s kolegami prostredníctvom smartfónu bezproblémovým zážitkom v celom ekosystéme zariadení.

●      Streamujte potiahnutím: Jednoduchým posunutím prsta prejdite medzi aktivitami aplikácie v rôznych zariadeniach. Môžete si pozrieť video na tablete a pokračovať tam, kde ste skončili na počítači, alebo začať počúvať podcast na smartfóne Motorola počas behu a pokračovať v počúvaní na inom zariadení doma.

●      Synchronizácia upozornení: Zostaňte v obraze pomocou správ a upozornení na akomkoľvek zariadení, čím zaistíte, že budete mať aktuálne informácie bez toho, aby ste museli prepínať medzi zariadeniami.

●      Centrum zdieľania: Bez námahy zdieľajte súbory a médiá medzi rôznymi kompatibilnými zariadeniami s rôznymi operačnými systémami, aby ste zjednodušili úlohy, od cestovných plánov až po poznámky k výskumu. Pomocou centra zdieľania môžu študenti pristupovať k veľkým súborom a zdieľať ich bez problémov naprieč pripojenými zariadeniami bez toho, aby zaberali veľa ukladacieho priestoru. Či už ide o úpravu najnovšieho virálneho tanca na TikTok na počítači alebo zdieľanie súborov skupinových projektov, centrum zdieľania to zjednodušuje a efektívne ukladá.

●      Inteligentná schránka: Odstráňte potrebu posielať e-maily alebo používať službu zasielania správ na kopírovanie obrázkov do iného zariadenia kopírovaním a vkladaním textu alebo obrázkov v telefónoch, počítačoch alebo tabletoch, ako keby ste pracovali na jednom zariadení.

●      Okamžitý hotspot: Premeňte telefón na HotSpot pre okamžité a chránené internetové pripojenie pre tablet alebo PC bez problémov so zadávaním hesla.

●      Webkamera: Využite výhody kamier s vysokým rozlíšením a premeňte smartfón na webkameru na videohovory alebo živé prenosy, čím zlepšíte prítomnosť pri práci na diaľku. Používatelia môžu tiež maximalizovať videohovory z telefónu ich presunutím na veľkú obrazovku televízora.

●      Viac priestoru pre prácu a zábavu: Rozšírte všetko, čo zariadenie Motorola dokáže. Spotrebitelia s ním môžu streamovať videá, hrať hry alebo spustiť mobilnú plochu zo svojho zariadenia na inteligentnom televízore.

Smart Connect bude k dispozícii na akomkoľvek počítači Lenovo so systémom Windows 10 alebo novším prostredníctvom obchodu Microsoft a na vybraných tabletoch Lenovo a zariadeniach Motorola prostredníctvom obchodu Google Play.

Kompatibilita zariadenia a požiadavky musia byť poskytnuté v čase uvedenia na trh. Táto funkcia bude k dispozícii v nasledujúcich mesiacoch.

Zdroje: vlastné, Lenovo, MWC

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.