Lenovo na začiatku roka na výstave CES ohlásilo dostupnosť chromebooku, teraz je k dispozícii.

Lenovo ThinkPad 13 Chromebook má dizajn a materiály rovnaké, ako pri zariadeniach ThinkPad pre Windows. Chromebook má v sebe procesor od Intelu s jadrom Skylake, androidové aplikácie bude podporovať v ďalšej vlne.

Keďže dizajn je zhodný s ekvivalentom pre Microsoft Windows, je tu aj klávesnica, na ktorú sú „lenováci“ zvyknutí. Notebook má dva USB 3.0 porty a dva USB-C porty. Jeden z USB-C portov slúži aj na nabíjanie akumulátora, ktorého výdrž by mala byť okolo 10 hodín. Druhý USB port nebude umožňovať nabíjanie zariadenia, no ten nabíjací je v zadnej časti na boku a je označený.

Chromebook spĺňa vojenské špecifikácie testov robustnosti, odolnosti a kvality. Ceny na americkom Lenovo e-shope rozdielne a závisí od konfigurácie. Dá sa kúpiť model s Intel Celeron procesorom a HD rozlíšením displeja. Dostupné budú aj čipsety s Core i3 a i5. Horná hranica bude pravdepodobne okolo 450 USD. Kto bude chcieť vyššie rozlíšenie, má možnosť kúpiť verziu s Full HD displejom v dotykovej verzii. Hovorí sa o príplatku okolo 50 USD.

Zdroj: 9TO5Google

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.