Novinka sa výbavou radí medzi vlajkové lode.

Lenovo predstavilo telefón Moto Z2 Force, ktorý označuje prívlastkom „doteraz najpokročilejší smartfón v našej histórii„. Modely Force sa v porovnaní s ostatnými telefónmi (nielen) od Lenova odlišujú displejom, ktorý je odolný voči prasknutiu a rozbitiu. Nie je nezničiteľný, ale je odolnejší v porovnaní s klasickými displejmi. Odolnejšia je aj hliníkova konštrukcia telefónu.

Smartfóny Force uviedlo Lenovo na trh už v minulosti, novinka prináša výbavu vlajkovej lode a duálny fotoaparát. Základom je 5,5-palcový Quad HD AMOLED displej, procesor Snapdragon 835, 6 GB RAM a 64 GB úložisko. Telefón má 2730 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania TurboPower. Duálny fotoaparát kombinuje dvojicu 12 Mpx fotoaparátov. Jeden je čiernobiely a druhý farebný.

Moto Z2 Force bude v predaji koncom leta. Cenu pre náš trh zatiaľ nepoznáme, avšak telefón sa v Amerike bude predávať za 799 dolárov. U nás teda predpokladáme cenu na úrovni 850 eur, ale možnože nás lokálne zastúpenie spoločnosti prekvapí.

Nový modul s 360-stupňovou kamerou

Samozrejmosťou je kompatibilita s Moto Modmi, vďaka čomu môžete rozšíriť funkcionalitu telefónu a okamžite ho premeniť na 360° fotoaparát, hernú konzolu, výkonný stereo reproduktor, video projektor alebo externú batériu. Lenovo nedávno predstavilo nové Moto Mody GamePad, JBL 2 SoundBoost a bezdrôtový nabíjací obal.

Úplnou novinkou je modul 360 Camera Moto Mod, ktorý obsahuje 360-stupňovú kameru. Stlačením jedného tlačidla môžete zaznamenať interaktívne 360-stupňové video v rozlíšení 4K s 3D zvukom.

Aj modul 360 Camera Moto Mod sa dostane do predaja koncom leta. Americká cena je stanovená na 300 dolárov, u nás očakávame cenu na úrovni 300 až 350 eur.

Zdroj: Lenovo

Prečítajte si aj:

VIDEO: Moto Z2 Play oficiálne. S menšou batériou aj novými Moto Mods

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit