Lenovo predstavilo nástupcu obľúbeného telefónu strednej triedy.

Lenovo Moto Z Play si nás počas testovania získal výborne optimalizovaným systémom a dlhou výdržou batérie vďaka kapacite 3500 mAh. Jeho nástupca si zachováva dobre optimalizovaný systém Android 7.1.1, avšak kapacita batérie sa v prípade novinky zmenšila na 3000 mAh. Výrobca dal prednosť tenšiemu telu, ktoré má hrúbku iba 5,99 mm.

Telefón má podobný dizajn ako predchodca, čo je dané jeho kompatibilitou s modulmi Moto Mods. Zmenilo sa však predné tlačidlo so snímačom odtlačkov prstov, ktoré podporuje aj pohybové gestá.

Základom novinky je 5,5-palcový Full HD AMOLED displej, procesor Snapdragon 626 a 3 / 4 GB RAM a 32 / 64 GB úložisko. Fotoaparát má 12 Mpx rozlíšenie so svetelnosťou f/1.7 a 5 Mpx predný fotoaparát.

Nechýba USB-C konektor s technológiou rýchleho nabíjania a zlepšená odolnosť voči vode a prachu. Výrobca neudáva žiadnu hodnotu odolnosti, ale nanovrstva by mala zariadenie ochrániť aspoň čiastočne. Cena pre americký trh je 499 dolárov, informácie o dostupnosti a cene pre Slovensko zatiaľ nepoznáme.

Lenovo predstavilo aj 4 nové moduly Moto Mods. Konkrétne ide o powerbanku s podporou rýchleho nabíjania, modul pre bezdrôtové nabíjanie, vylepšený reproduktor JBL Soundboost 2 a modul s herným ovládačom, ktorý premení Moto Z telefóny na prenosnú hernú konzolu.

Prečítajte si aj:

Testovali sme: Lenovo Moto Z Play

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit