Firma tiež neverí, že Microsoft bude podporovať svoj mobilný systém aj v budúcnosti.

Gianfranco Lanci, COO spoločnosti Lenovo, sa vyjadril, že ako firma neplánujú vyrábať žiadne telefóny s Windowsom.

Lenovo je pritom na poli hardvéru jedným z najsilnejších partnerov Microsoftu a vyrába množstvo populárnych Windows 10 počítačov. V roku 2015 dokonca oznámili plány na vydanie telefónu s Windowsom v Číne, ale k tomu napokon nedošlo. Nedávno vyšli na povrch správy, že Lenovo pripravuje telefón Softbank 503LV s Windowsom 10, určený exkluzívne pre japonský trh. Jednalo sa o telefón strednej triedy, ktorý nijak nevybočoval z radu.

Plány sa však pravdepodobne zmenili. V rozhovore pre The Next Web sa pán Lanci vyjadril: „Nevidím dôvod pre uvedenie Windows telefónu na trh, a nie som presvedčený ani o tom, či bude Microsoft systém podporovať do budúcnosti„.

Nie je sa veľmi ani čomu diviť. Šušká sa, že modelová rada Lumia skončila a ďalšie nové modely sa už neobjavia. Microsoft sa úplne sťahuje z trhu so smartfónmi pre bežných zákazníkov a začína sa zameriavať exkluzívne na business klientelu, s pomocou partnerov a zariadení ako HP Elite X3. Vraj sa na jar môžeme dočkať rozšírenia rady Surface aj o mobil, ale je otázne, či si to Microsoft dovtedy nerozmyslí. Momentálne majú na poli smartfónov podiel na trhu okolo 1%.

Zdroj: Windows Central, The Next Web