Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Príjmy skupiny rástli v medziročnom porovnaní počas ôsmich po sebe idúcich kvartálov a v prvom kvartáli FY19/20 dosiahli 12,5 miliardy USD.

  • Príjmy pred zdanením sa medziročne viac ako zdvojnásobili na 240 mil. USD, čo predstavuje nárast o 127 mil. USD
  • Čistý príjem dosiahol 162 mil. USD, čo je medziročný nárast o 85 mil., teda viac ako dvojnásobok
  • Jeden zo štyroch PC na svete pochádza z dielne Lenovo, vďaka rekordnému podielu na trhu vo výške 24.9%

Skupina Lenovo oznámila, že celkové tržby za prvý fiškálny štvrťrok dosiahli 12,5 miliardy USD, čo predstavuje kontinuálny rast počas ôsmich po sebe idúcich kvartálov. Príjmy pred zdanením sa medziročne viac ako zdvojnásobili a narástli o 127 mil. USD na 240 mil. USD. Čisté príjmy sa viac ako zdvojnásobili s nárastom o 85 mil. USD na 162 mil. USD.

Základný zisk na akciu dosahoval v prvom fiškálnom štvrťroku hodnotu 1,37 centa USD na akciu alebo 10,74 hongkongských centov.

“Tento fiškálny rok odštartoval fantasticky. Silné výsledky tohto kvartálu sú opäť raz jasným dôkazom, že Inteligentná Transformácia umožňuje spoločnosti pokračovať v udržateľnom a výnosnom raste aj v dnešnom dynamickom a meniacom sa svete. Naša konzistentnosť a prevádzková efektívnosť nám umožňujú oživiť našu víziu poskytovať inteligentnejšiu technológiu pre všetkých,“ povedal Yang Yuanqing, predseda a generálny riaditeľ spoločnosti Lenovo.

Globálne obchodné prostredie

Výsledky za prvý štvrťrok naznačujú, že spoločnosti Lenovo sa naďalej darí – prevyšuje výkon trhu a stojí na čele globálneho technologického sektoru napriek geopolitickým a obchodným neistotám naprieč priemyslom. Spoločnosť Lenovo má lepšiu pozíciu ako väčšina z dôvodu globálne vyváženého mixu príjmov, pôsobenia na 180 trhoch a flexibilnejšej väčšinovej výrobnej základne. K dnešnému dňu došlo iba k zanedbateľnému materiálnemu vplyvu na podnikanie. Pri pohľade do budúcnosti je globálna škála a šírka podnikania zárukou, že spoločnosť Lenovo má dobrú pozíciu na zvládanie zložitých a dynamických podmienok trhu a zároveň dosahovanie dlhodobo udržateľných výsledkov.

Prehľad biznis skupín

Za silnými výsledkami stojí Skupina Inteligentných zariadení  (IDG). Skupina pre osobné počítače a inteligentné zariadenia (PCSD), jedna z jej dvoch obchodných jednotiek, pokračovala v dvojcifernom raste (12%) výnosov, pričom v prvom fiškálnom štvrťroku dosiahla svoj vôbec najvyšší zisk, čím si posilnila vedúce postavenie v ziskovosti pre dané odvetvie. Príjem pred zdanením dosiahol 524 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 98 miliónov USD. Americký a ázijsko-pacifický región dosiahli medziročný rast tržieb 20%, respektíve 40% a všetky štyri geografické oblasti (Amerika, Ázia a Tichomorie, Čína, EMEA) dosiahli každá tržby v objeme 2 miliárd USD, čo preukazuje geografickú vyváženosť a udržateľnosť tohto podnikania.

Tržby v segmente osobných počítačov prekonali trh, ktorý sa zotavuje, o 13 bodov a skupina dosiahla absolútny rekord s podielom na trhu vo výške 24,9%. To znamená, že každý štvrtý osobný počítač na svete pochádza z dielne Lenovo PC – čím si Lenovo poistilo pozíciu celosvetovej jednotky na trhu s osobnými počítačmi.

Tieto silné výsledky poháňajú inovácie, produktové portfólio orientujúce sa na zákazníka so zameraním na vynikajúcu prevádzkovú úroveň. Táto stratégia umožňuje spoločnosti výrazne prekonať trh vysoko rastúcich a prémiových kategórií, vrátane pracovných staníc, tenkých a ľahkých zariadení, vizuálnych a herných počítačov a Chromebookov. Ziskovosť skupiny PCSD sa bude aj naďalej zvyšovať v prémiovom segmente trhu so zameraním na inovácie v Smart IoT, komerčnom Smart IoT a vývoji nových zariadení pre domácnosti a kancelárie.

Druhá obchodná jednotka v rámci IDG, skupina pre mobilné zariadenia (MBG), zaznamenala ďalší ziskový štvrťrok a už štvrtý kvartál za sebou zvýšila svoj príjem pred zdanením o 100 mil. USD. Na severoamerickom trhu objem prekonal trh o 37 bodov a marža príjmu pred zdanením medziročne narástla o 14 bodov. V Latinskej Amerike, najsilnejšom regióne MBG, rástol objem spolu s trhom či nad trh už 11 za sebou idúcich kvartálov.

V budúcnosti bude biznis s mobilnými zariadeniami aj naďalej ziskový a bude hľadať príležitosti na zvyšovanie ziskov na nových trhoch inovatívnymi produktmi.

Skupina dátových centier (DCG) zaznamenala nárast zisku ôsmy po sebe idúci štvrťrok. Tržby z dátových úložísk sa medziročne zvýšili o 80% a výnosy zo Softvérovo Definovanej Infraštruktúry (SDI) rástli medziročne dvojcifernými hodnotami. Celkové príjmy poklesli potom, čo menší počet väčších zákazníkov využívajúcich cloudové služby zredukoval nákup po rapídnom náraste infraštruktúry v uplynulom roku a nižších priemerných jednotkových príjmov v dôsledku klesajúcich cien komponentov. V segmente High Performance Computing spoločnosť obohatila svoje prvé miesto v rámci rebríčka Top 500 Superpočítačov o 173 systémov naprieč 20 trhmi, pričom naďalej podporuje prelomový vedecký výskum a aplikácie po celom svete.

Skupina bude aj naďalej expandovať ako významný hráč na poli full stack dátových centier, SDI, úložísk, sietí, HPC, AI, IoT, služieb a riešení, zatiaľ čo bude posilňovať svoje interné dizajnové a výrobné možnosti v segmente Hyperscale. Okrem toho bude ďalej rozširovať svoju distribučnú sieť a prevádzkovú excelentnosť na dosiahnutie prémiového rastu a ziskovosti.

Značky: