Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo dňa 18. novembra 2015 na konferencii Supercomputing 2015 (SC15) oznámila, že začiatkom roka 2016 sa otvorí úplne nové špičkové centrum podnikových inovácií – Enterprise Innovation Center (EIC) – v Pekingu.

Spoločnosť Lenovo taktiež informovala o rozšírení vzťahov so Superpočítačovým Centrom v Barcelone a novým partnerom v rámci projektov EIC, Oxfordskou Univerzitou. Okrem toho Lenovo poodhalilo niekoľko nových iniciatív, na ktorých pracuje so spoločnosťou Intel v rámci Intel Scalable System Framework, pričom sa zameriavajú na budúcnosť systémového dizajnu a optimalizácie vysokovýkonných výpočtových clusterov (HPC). Lenovo bude zakladajúcim členom OpenHPC, ktorého cieľom je priniesť hospodárnosť otvorených zdrojov užívateľom HPC.

Lenovo Enterprise Innovation Center
S takmer tisíckou serverov sa EIC v Pekingu pridáva k EIC v nemeckom Stuttgarte, ktoré bolo otvorené začiatkom tohto roka a ponúka kombinovaný globálny dosah inovatívnej spolupráce. Výskum v oblastiach ako napr. HPC, analytika big data, cloudové  a hyperScale dátové centrum sa bude zameriavať na odvetvia ako je náuka o živej prírode, výrobe, energii a strojárstve.

Lenovo sa spojilo s lídrami odvetvia ako Intel, NVIDIA a Red Hat, aby vytvorili spoločné prostredie, kde partneri, poskytovatelia a zákazníci môžu v rámci EIC spolu pracovať a stať sa inkubátormi technológií zajtrajška v oblastiach ako sú:

  • Procesory Intel Xeon, koprocesory Intel Xeon Phi, Intel Omni-Path architektúra, a Intel riešenia pre Lustre*
  • Vysokovýkonné jednotky GPGPU pre strojové učenie a HPC aplikácie
  • Lepšia konektivita – až do 100G pre clustre
  • Optimalizácia cloudovych aplikácii
  • Energeticky efektívne systémy pre hyperScale IP dátové centrá
  • Bezpečnosť

Nové vzťahy a spolupráca s Oxfordskou Univerzitou a Barcelonským Superpočítačovým Centrom (BSC)

Oxfordská Univerzita sa stáva najnovším partnerom Centra inovácií spoločnosti Lenovo. Spolupracujúc na zlepšovaní energetickej efektivity HPC  v prostrediach veľkých dátových objemov sa tiež púšťame do spoločného projektu hodnotenia, pričom vyvíjame riešenia softvéru s otvoreným zdrojovým kódom, ktorý je navrhnutý s cieľom znížiť náklady nasadenia HPC a pomáhame menším organizáciám využiť potenciál tejto technológie. Okrem toho, Lenovo a Barcelona Superpočítačové Centrum (BSC) rozšírili svoju už prebiehajúcu spoluprácu, ktorá bude zahŕňať práce na plánovaní, výkonnostných nástrojoch, energetickej efektívnosti a big data. Obe tieto dohody podporujú náš záväzok voči OpenHPC ako aj našim iniciatívam v oblasti otvorených zdrojových riešení.

Partnerstvo pre budúce schopnosti HPC
V snahe zvýšiť hodnotu naprieč celým radom a s cieľom reagovať na širokú škálu dátových analýz, strojového učenia a vizualizácie pracovného vyťaženia, ktoré zákazníci potrebujú, Lenovo uvádza produkty na báze Intel Scalable System Framework. Začiatkom budúceho roka uvedieme systémy využívajúce procesory ďalšej generácie Intel Xeon a Intel Xeon Phi, architektúru Intel OmniPath Architecture a podnikovú verziu Intel softvéru Lustre, ktoré tieto potreby uspokoja. Zákazníci už v EIC v Stuttgarte môžu testovať architektúru Intel OmniPath a Intel riešenia pre Lustre a hneď ako budú dostupné, plánujeme rozšíriť cluster na procesory ďalšej generácie Intel Xeon.

Značky: