Trh smart domácností je na vrchole exponenciálneho rastu.

Očakáva sa, že do roku 2019 výrobcovia v oblasti Internetu vecí (IoT) dodajú takmer dve miliardy smart zariadení do domácností s celkovým obratom 490 miliárd USD.Napriek svojmu rastu však musí toto priemyselné odvetvie vyriešiť otázku – prečo toľkí spotrebitelia prijímajú smart domáce technológie tak pomaly?

Dôvod je dvojaký. Po prvé, prekážkou sú vysoké náklady na kúpu IoT zariadení. Takmer dve tretiny spotrebiteľov na celom svete si myslí, že IoT zariadenia a služby sú príliš drahé – čím sa cena stáva hlavnou prekážkou vlastníctva smart zariadenia. A po druhé, ide o dizajn pri vývoji týchto produktov, ktorý sa v nedostatočnej miere zameriava na zákazníka – vďaka čomu je zákazník zmätený a nevie, ktoré IoT zariadenie najlepšie vyhovie jeho potrebám. Nedávny prieskum ukázal, že celosvetovo minimálne 23 percent spotrebiteľov vyjadrilo neistotu ohľadom toho, ktoré smart domáce zariadenie by pre nich bolo užitočné.

Lenovo Smart Assistant

Problémy spotrebiteľov by čiastočne mohol riešiť  Lenovo Smart Assistant – nová mainstreamová digitálna osobná asistentka cloudovými hlasovými službami Amazon Alexa, ktorá bola vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Amazon. Rozpoznáva hlasové povely používateľa a využíva Alexu na webové vyhľadávanie, prehrávanie hudby, zostavovanie zoznamov, aktualizovanie kalendára a mnohé ďalšie aktivity. A keďže Alexin mozog je na cloude, znamená to, že sa stále učí a je neustále múdrejšia.

Užívateľské prieskumy ukázali, že 65 percent ľudí na celom svete už využíva technológie rozpoznávania hlasu na svojich telefónoch, počítačoch alebo tabletoch – a že tretina z nich tak robí preto, lebo je to pohodlnejšie ako písanie, a užitočnejšie, keď robíte viac vecí naraz.

To je dôvod, prečo bola vytvorená Lenovo Smart asistentka s ôsmimi 360 stupňovými mikrofónmi s ďalekým dosahom, s potlačením hluku a akustických ozvien. Navrhnutá bola tak, aby zachytila hlasové príkazy používateľov zo vzdialenosti až 5m (16 stôp).

Okrem toho je dostupná aj špeciálna edícia Harman Kardon pre prémiovú audio kvalitu, či už na počúvanie hudby alebo domácu zábavu. Lenovo Smart asistentka má za cieľ tiež riadiť Lenovo smart domáce zariadenia, ako aj desiatky iných produktov tretích strán, aby spotrebitelia mali širšie možnosti.

Lenovo Smart Storage

Mainstreamovú ponuku smart domácich zariadení dopĺňa Lenovo Smart Storage, bezpečné digitálne úložné riešenie s obrovskou kapacitou 6TB, dvojpásmovým bezdrôtovým prístupom a funkciami automatickej synchronizácie viacerých zariadení. Lenovo Smart Storage úložisko je navrhnuté pre zabezpečený a P2P (peer-to-peer) prístup k uloženým médiám, ako sú fotky, hudba a dokumenty a užívateľom prináša rýchlu kontrolu nad ich dátami a súbormi. Jeho integrovaný softvér na rozpoznávanie tváre je schopný s veľkou presnosťou zorganizovať celú vašu knižnicu fotografií na základe rozpoznaných tvárí.

Značky: