Spoločnosť Lenovo pozýva celé priemyselné odvetvie na každoročné podujatie Accelerate, aby objavili nové počítače, rozšírenú realitu, internet vecí a bezpečnostné riešenia.

Každoročné podujatie Lenovo Transform 3.0 na Accelerate je miestom, kde sa obchodní zákazníci a partneri, priemyselní návrhári, kupujúci a technologickí milovníci zoznámia v plnom meradle s najnovšími komerčnými riešeniami, vrátane záväzku spoločnosti Lenovo podporovať inteligentnú transformáciu pracoviska a inteligentnejšie podnikania.

Od počítačov až po rozšírenú realitu (AR), internetu vecí (IoT) a bezpečnostných riešení zdôraznených na tohtoročnom podujatí, spoločnosť Lenovo nevykazuje žiadne známky spomalenia a ešte zdvojnásobuje svoj sľub poskytovať inteligentnejšiu technológiu pre všetkých so širokou škálou úplne nových inovácií naprieč kategóriami. Naštartujte svoje motory a pustíme sa do detailov.

Vizualizujte obchodný potenciál AR/VR

Vytvorené ako súčasť inteligentnejšej podnikateľskej iniciatívy spoločnosti Lenovo, ThinkReality™ je novo spustená podznačka, ktorá prináša podnikom prístup založený na riešeniach, ktorý sa skladá zo softvéru aj hardvéru. Je navrhnutá tak, aby pomohla podnikovým pracovníkom využívať AR aplikácie na získanie pomoci, skrátenie času opravy, odstránenie chýb, zefektívnenie komplexných pracovných postupov, zlepšenie kvality vzdelávania, spoluprácu a šetrenie peňazí.

Platforma ThinkReality umožňuje používateľom pripojiť, vzájomne pôsobiť a spolupracovať s 3D digitálnymi informáciami v reálnom svete, zlepšiť ich kontextové povedomie a efektívnosť.

Platformou je cloud agnostika zariadení, čo uľahčuje podnikovým zákazníkom prijímať a spravovať softvérové ​​aplikácie AR a VR vo viacerých operačných systémoch, cloudových službách a zariadeniach, ako napríklad nový ThinkReality A6, ktorý je uvedený nižšie.

ThinkReality A6 je prvým zariadením v portfóliu riešení ThinkReality, jedná sa o ľahké, heads-up, hands-free zariadenie, ktoré je možné použiť na nasadenie jednoduchých a komplexných riešení vo virtuálnej realite pre podniky, ktoré chcú zvýšiť produktivitu svojich zamestnancov. S hmotnosťou 380 g a 40 stupňovým zorným poľom s rozlíšením 1080p na jedno oko, je A6 jedným z najľahších plne vybavených AR headsetov vo svojej triede. Nenechajte sa však oklamať veľkosťou. Mobilná platforma XR Qualcomm® Snapdragon ™ 845 v skrinke Android ™ napája náhlavnú súpravu ThinkReality A6, ktorá obsahuje vlnovodivú optiku od spoločnosti Lumus® vo vnútri jednotky Intel® Movidius ™ Vision Processing Unit (VPU) – takže hardvér je malý, ale výkonný.

Výrazné posuny v koncových IoT riešeniach

Spoločnosť Lenovo, ktorá je dlhodobo známa vďaka inovatívnemu hardvéru a počítačom, pokračuje v inteligentnejšom podnikaní pridaním zdokonalených riešení overených zákazníkmi do svojho ekosystému ThinkIoT™. Zariadenie IoT zachytáva informácie z rôznych opakovaných činností v prostredí a potom analyzuje údaje, aby preukázalo efektívnosť pracoviska a optimalizovaný výkon.

Portfólio ThinkIoT zahŕňa výkonné zariadenia na edge výpočty, ako napríklad ThinkCentre ™ Tiny alebo úplne nový počítač ThinkCentre Nano IoT, EPC300, ako aj množstvo senzorov, vrátane vysoko výkonných inteligentných fotoaparátov, pohybového osvetlenia, pokladne strojového videnia a zariadenia na rozoznanie tváre – schopné rýchlo rozpoznať a sprostredkovať informácie, aby sa inteligentne rozhodovali napríklad v sklade alebo predvádzacej miestnosti.

Komplexné vnútorné prepojenia služieb, softvéru a zariadení sú od konzultácií a nasadenia zariadení až po kvalifikovaných pracovníkov a umožnenia prediktívnej analýzy, koordinované architektmi riešení spoločnosti Lenovo s cieľom zlepšiť obchodné výsledky pre podnikových klientov. Predstavte si lekára používajúceho AR okuliare na prezeranie röntgenových lúčov v cloude, alebo skladníka vybaveného vysokovýkonným kamerovým senzorom (znázornenom nižšie), ktorý do 200 milisekúnd dokáže zistiť, či sú balíky umiestnené na správnej palete a to prostredníctvom QR kódu na nálepke – všetko je možné vďaka riešeniam pre automatizáciu skladov ThinkIoT.

Pre maloobchodné podniky je rovnako cenný automatizovaný prototyp pokladníka s počítačovým videním, ktorý sa v súčasnosti testuje ako pilotný program v areáli spoločnosti Lenovo v Pekingu. Vlastníci kamenných predajní, ktorí chcú zabrániť dlhým radom a vyhnúť sa cenovým chybám, budú čoskoro používať technológiu rozpoznávania objektov pri samoobsluhe. Vďaka integrovanému fotoaparátu, procesoru a senzorom, toto inteligentné maloobchodné riešenie budúcnosti umožňuje nakupujúcim prehľadávať všetky svoje položky naraz, čím sa eliminuje potreba zisťovania jednotlivých čiarových kódov, plus váži nákupy, aby mali predajcovia spätnú väzbu a umožňuje aj virtuálnu peňažnú platobnú bránu.

Lenovo a Microsoft IoT spolupráca

Na Accelerate, spoločnosť Lenovo predstavila ponuky ThinkIoT poháňané s Azure, ktoré urýchlia digitálne transformácie zákazníkov pomocou databázy Azure SQL Database Edge a riešení pre vertikálne oblasti, ako sú maloobchod a výroba. Zákazníci, ktorí nasadzujú riešenia Microsoft Azure pre IoT, AI a správu údajov, tak teraz môžu využiť celé spektrum ponúk spoločnosti Lenovo, vrátane edge brány ECP300 a inteligentnej kamery IOT510C, ThinkCentre Nano IoT a edge servera ThinkSystem SE350.

“Viac ako inokedy chcú zákazníci prepojiť fyzický svet s digitálnym svetom a implementovať riešenia IoT AI, ktoré umožnia transformáciu podnikov. Kritická je spolupráca s dôveryhodnými partnermi, ktorí môžu poskytovať infraštruktúru a služby, ktoré zjednodušujú IoT,” hovorí Sam George, Director, Azure Internet of Things, Microsoft Corp. “ Naše nové IoT partnerstvo so spoločnosťou Lenovo spája platformu Microsoft Azure a portfólio hardvéru, softvéru a služieb od spoločnosti ThinkIoT do spoločnosti Lenovo, čím sa dramaticky zrýchľuje hodnota času pre našich spoločných zákazníkov.”

Inteligentné počítače skórujú vo veľkom vďaka kompaktným rozmerom

Spoločnosť Lenovo predstavila nové možnosti výpočtovej techniky s najnovším radom inteligentných počítačov Windows 10, vrátane úplne nového počítača ThinkCentre Nano, ThinkBook ™, ThinkPad ™ a druhej generácie X1 Extreme.

ThinkCentre Nano a Nano IoT

Model ThinkCentre M90n, ktorý bol navrhnutý tak, aby poskytoval veľký výkon v ultraprenosnej veľkosti, je najkompaktnejším mini komerčným desktopom na svete.¹ Modely majú tretinovú veľkosť v porovnaní s prelomovými modelmi ThinkCentre Tiny a ročne prinášajú až 30% úsporu energie oproti tradičným počítačom. Vďaka tomu sú ideálne pre nasadenie v preplnených call centrách alebo v prostrediach, kde je obmedzený priestor.

S najskladnejším tvarom na trhu prináša ThinkCentre M90n Nano pohodlie a spravovateľnosť, ktoré šetria miesto každému vertikálnemu používateľovi, pretože sa zariadenie môže nachádzať prakticky kdekoľvek – za monitorom, pod stolom alebo na polici, pričom ponúka bezbariérové ​​zdieľané pracovné prostredie. ThinkCentre Nano môže byť pohodlne napájaný kompatibilným monitorom USB typu C alebo dokovacou stanicou typu C, čím poskytuje bohaté I / O možnosti, aby vyhovoval vašim potrebám.

ThinClient verzia modelu M90n Nano IoT je navrhnutý tak, aby bol energeticky úsporný s neuveriteľne tichým dizajnom bez ventilátorov, má širší teplotný rozsah (0-50 °C) a je navrhnutý pre vyššie vibrácie a tepelné prostredie, aké je vo výrobách.

ThinkCentre Nano IoT ako bezpečnostná brána IoT je navrhnutá tak, aby zabezpečovala spracovanie a bezpečnosť zariadení IoT, ktoré máte vo svojom prostredí a vyžadujú okamžitú reakciu vo vypätých situáciách. Nano IoT zvyšuje citlivosť a spoľahlivosť tým, že umožňuje rýchly prenos informácií medzi pripojenými perifériami IoT, senzormi a zariadeniami, dokonca aj v náročnejších komerčných prostrediach. Ďalšie rozširovanie starších portov a periférnych zariadení môžete zabezpečiť pomocou rozširujúceho I / O Boxu, aby ste sa mohli prispôsobiť potrebám vášho zariadenia.

ThinkBook 14s a 13s 

Spoločnosť Lenovo uvádza na trh novú podznačku určenú malým a stredným podnikom, ktorá sa nazýva ThinkBook – začínajúc novou radou ultratenkých notebookov, ktorá zahŕňa prenosnosť a jednoduchosť používania moderných zariadení orientovaných na spotrebiteľov a nepochybne pomôže posilniť úspešných lídrov zajtrajška.

V konštantnom online svete potrebujú moderní pracovne aktívni ľudia kompaktný notebook, ktorý môžu použiť na prácu z takmer všetkých vzdialených lokalít. Žiadna iná skupina nevyužíva inteligentnejšiu technológiu na zvýšenie produktivity podobne ako pracovníci generácie, ktorí sú smartfónovo gramotní. Podporený výskumom zákazníkov, ThinkBook je špeciálne navrhnutý pre malé a stredné podniky, ktoré nakupujú spotrebné notebooky pre vnímaný dizajn a cenové výhody. Nemôžu však racionalizovať svoj nedostatok rozšírených služieb a záruk, čo sú základné potreby všetkých veľkých podnikov. ThinkBook umožňuje rastúcim firmám udržať si konkurenčnú výhodu v prilákaní dnešných mladých technicko-zdatných manažérov so štýlovo vyzerajúcimi, ale nákladovo efektívnymi zariadeniami.

Ultratenká séria ThinkBook S, dostupná v 13-palcovom a 14-palcovom* odeli, je navrhnutá pre podnikových zákazníkov, ktorí nie sú ochotní robiť kompromisy v oblasti základných služieb, ako sú bezpečnosť, spoľahlivosť a podporné služby, a zároveň bude uspokojený ich dopyt po elegantných zariadeniach, ktoré prinášajú známe smartfónové skúsenosti do počítačov. Nové 13-palcové a 14-palcové* enovo ThinkBook, ktoré sú ideálne pre každé podnikanie, kombinujú moderný štýl a užívateľsky orientované dizajnové prvky ako hliníkové šasi spolu so vstavanými bezpečnostnými funkciami pre podniky, ktoré užívatelia očakávajú od počítačov rodiny Think. Viac informácií nájdete tu v tlačovej správe ThinkBook.

ThinkPad X1 Extreme druhej generácie

ThinkPad X1 Extreme druhej generácie enormne vylepšuje svojho predchodcu, vrátane procesorov Intel Core ™ i9 od 9. generácie a grafickej karty NVIDIA® GeForce® GTX 1650 s architektúrou Max-Q a až dvojnásobným úložným 4TB priestorom.

ThinkPad X1 Extreme druhej generácie je určený pre pokročilých podnikových používateľov a je dokonalým tenkým a ľahkým prenosným počítačom s Windows 10, ktorý vyhovuje ich mobilnému životnému štýlu, ako aj ich vysokým výpočtovým nárokom. S vylepšenými funkciami zábavy, vrátane jasnejšieho voliteľného 4K OLED dotykového displeja s Dolby Vision® a reproduktorovým systémom Dolby Atmos®, je ThinkPad X1 Extreme druhej generácie 15-palcovým prenosným počítačom, ktorý je navrhnutý pre náročné pracovné úlohy od úpravy videa a fotografií, až po vykresľovanie grafiky, AR / VR aplikácie a ďalšie.

Ak chcete chrániť najlepšie, musíte byť najlepší

ThinkShield ™ je navrhnutý tak, aby chránil podniky. Je to plne prispôsobiteľná sada služieb súvisiacich so zabezpečením, softvérom a hardvérovými funkciami, ktoré chránia celý životný cyklus komerčných zariadení od vývoja až po likvidáciu. Portfólio ThinkShield je navrhnuté tak, aby poskytovalo väčšiu bezpečnosť vo všetkých zariadeniach Lenovo Think Data, dátových centrách a nových riešeniach.

ThinkShield zaujal holistický prístup k bezpečnosti, ktorý sa sústreďuje na štyri najväčšie problémy zákazníka pri ochrane ich dát, identity, online a zariadení. ThinkShield, ktorý bol uvedený na trh v minulom roku, pridáva do svojho robustného portfólia zabezpečenia sedem nových ponúk, ako je napríklad Lenovo Self Healing BIOS, ktorý sa „samovoľne lieči“ a vracia sa späť k svojej poslednej známej dobrej záložnej kópii v prípade poškodenia alebo škodlivého napadnutia systému BIOS alebo ThinkShield Secure Wipe, ktorý umožňuje používateľom úplne odstrániť citlivé údaje na svojich zariadeniach bez potreby externých nástrojov alebo odstránenia jednotky. Viac informácií nájdete tu.

Ak chcete zobraziť celý program show a dozvedieť sa viac o tom, ako spoločnosť Lenovo transformuje pracoviská s inteligentnejšou, nákladovo efektívnou technológiou, navštívte stránku: https://www.lenovo.com/us/en/accelerate.

Úplné špecifikácie produktu a obrázky sú k dispozícii tu.

Cena a dostupnosť:

  • ThinkPad X1 Extreme druhej generácie bude k dispozícií od augusta 2019 s cenou od 2 509 eur s DPH.2
  • ThinkBook 13s bude k dispozícii od júna s cenou od 949 eur s DPH.²
  • Dostupnosť ThinkBook 14s v Európe zatiaľ nebola ohlásená.
  • ThinkCentre M90n Nano bude dostupný od polovice septembra 2019.2
  • ThinkCentre M90n Nano IoT bude dostupný od polovice septembra 2019.2

Informácie o cenách a dostupnosti riešení ThinkIoT a ThinkShield získate od miestneho obchodného zástupcu alebo obchodného partnera.

ThinkReality začína ako vývojový program s globálnymi podnikovými účtami. ThinkReality A6 bude mať obmedzené vydanie v 3. štvrťroku 2019.²

  • Dostupnosť ThinkBook 14s v Európe zatiaľ nebola ohlásená.
  • Na základe výskumu uskutočneného spoločnosťou Lenovo v apríli 2019 komerčných desktopov, ktoré predávajú významní výrobcovia počítačov, ktorí ročne prepravia viac ako 1 milión kusov.
  • 2 Ceny nezahŕňajú daň, poštovné alebo opcie a môžu byť zmenené bez predchádzajúceho upozornenia; platia ďalšie podmienky. Ceny predajcov sa môžu líšiť. Dátumy skladovania sa môžu líšiť podľa zemepisnej polohy a produkty môžu byť dostupné iba na vybraných trhoch. Všetky ponuky podliehajú dostupnosti. Spoločnosť Lenovo si vyhradzuje právo kedykoľvek zmeniť ponuku produktov, funkcie a špecifikácie bez predchádzajúceho upozornenia

Zdroj: Lenovo

Prečítajte si aj:

Nový Lenovo Thinkbook: Stvorený na podnikanie, navrhnutý pre budúcu generáciu

Značky: