Lenovo vylepšil ThinkBook Plus Gen 2 i. Zároveň predstavil nový ThinkBook 13x i s 11. generáciou procesora Intel Core a nový ThinkBook 16p Gen 2 poháňaný najnovšou generáciou mobilných procesorov AMD Ryzen a vybavený grafickou kartou NVIDIA GeForce novej generácie

Lenovo na CESe ukázalo nový ThinkBook Plus Gen 2 i a predstavilo štýlové notebooky ThinkBook 13x i a ThinkBook 16p Gen 2. Ide o zariadenia vytvorené pre profesionálov v malých a stredných firmách (SMB), ktorí si potrpia na mobilitu. Skonštruované sú zo zliatiny hliníku, pričom každé je k dispozícii v dvoch farebných prevedeniach. Najnovšie modely ThinkBook tak spájajú inovatívne funkcie so sofistikovaným dizajnom. Nové displeje s pomerom strán 16:10 a obrazom Dolby Vision HDR, podporou Dolby Atmos pri vybraných modeloch a najnovšou generáciou grafickej karty NVIDIA GeForce v ThinkBook 16p otvárajú svet plný tvorby, úprav a zábavného obsahu.

ThinkBook Plus Gen 2 i

Jeden dizajn, dve rôzne hardvérové výbavy

Najnovšie notebooky ThinkBook sú navrhnuté na základe skúseností od používateľov. ThinkBook Plus Gen 2 i bol vylepšený takmer vo všetkých oblastiach. Medzi kľúčové vylepšenia patria:

  • Pomer vonkajšieho displeja e-Ink k telu notebooku sa zvýšil zo 48 % na 68 %. Ponúka tak väčšiu,12-palcová využiteľnú plochu, pričom rozlíšenie tohto vonkajšieho displeja sa zvýšilo tak, aby zodpovedalo rozlíšeniu 2560×1600, akým disponuje hlavný displej.
  • Výkon bol navýšený vďaka lepšej obnovovaciu frekvencii. Používateľské rozhranie (UI) e-Ink bolo prepracované tak, aby poskytovalo intuitívnejší prístup k najpoužívanejším informáciám. Teraz ponúka možnosť flexibilného spustenia aplikácií bez toho, aby bolo nutné otvárať vrchnú časť notebooku.
  • Tenší (13,9 mm) a ľahší (1,3 kg) model prechádza na nový 16:10 displej s redukciou modrého svetla. Pomer strán displeja k telu notebooku sa zvýšil zo 78 % na skoro 90%, čo zaručuje takmer dokonalý zážitok zo sledovania.
  • Možnosti dotykovej interakcie boli vylepšené pomocou vstavaného pera, ktoré automaticky spustí vybrané aplikácie pre ľahšie použitie.
  • K možnostiam konektivity patria porty Intel Thunderbolt 4, Wi-Fi 6 a nová voliteľná nabíjacia podložka ThinkBook, ktorá je napájaná technológiou Power by Contact od Energysquare. Tá umožňuje bezdrôtovo nabiť väčšiu batériu až na 15 hodín alebo až na 24 hodín v prípade využívania iba e-Ink displeja.
ThinkBook 13x i – vo farbe Storm Grey

ThinkBook 13x i – vo farbe Storm Grey

Kompaktný ThinkBook 13x i, ktorý je dostupný vo farebných odtieňoch Storm Gray alebo Cloud Gray, je jedným z najtenších 13-palcových pracovných notebookov na trhu. S hrúbkou len 12,9 mm a hmotnosťou menšou ako 1,2 kg je možné ich ľahko prenášať. Tento elegantný notebook sa s výnimkou displeja e-Ink pýši všetkými atribútmi ThinkBook Plus Gen 2 i, ako sú technológie Dolby Vision, Dolby Atmos a Thunderbolt 4. ThinkBook Plus Gen 2 i a 13x i sú navrhnuté na platforme Intel Evo a sú poháňané 11. generáciou nízkoenergetických procesorov Intel Core. Vďaka tomu ponúka vysokú rýchlosť a inteligenciu pri zachovaní dlhej výdrže na batériu. V kombinácii s rýchlou bezdrôtovou sieťou Wi-Fi 6 a 53 Wh batériou to znamená prácu aj mimo domova.

Výkon pro náročných používateľov

ThinkBook 16p Gen 2

ThinkBook 16p Gen 2

ThinkBook 16p poháňaný najnovšími procesormi AMD Ryzen osloví náročných používateľov, ktorí potrebujú výkonný model s profesionálnou kvalitou zobrazenia, rýchlou pamäťou a vysokorýchlostným pripojením. Používatelia sa môžu tešiť z notebooku optimalizovaného na videokonferencie prostredníctvom voliteľnej webovej Full HD kamery, ktorá je chránená krytom ThinkShutter. Ocenia aj väčší touchpad a pohodlnú podsvietenú klávesnicu, ktorá rozpoznáva okolité svetlo a disponuje klávesmi na rýchly prístup ku konferenčným hovorom. Notebook je vybavený aj ďalšími inteligentnými funkciami, ktoré zlepšujú prácu. Algoritmus na potlačenie šumu založený na AI potlačí okolitý hluk a používatelia môžu ľahko prepínať zvukové režimy medzi súkromným pre osobné hovory, zdieľaným pre skupinové volania alebo režimom „prostredie“, ak si želáte zdieľať zvuky z iných zariadení.

ThinkBook 16p bude k dispozícii s voliteľnou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX novej generácie, ktorá doplní výpočtový výkon procesora AMD Ryzen. Vznikne tak vysoko výkonný notebook so 16-palcovými displejom (2560 × 1600), ktorý môže urýchliť kreatívnu prácu, a to aj vďaka technológiám ray tracing, AI a videám s vysokým rozlíšením. Pre vernosť a presnosť farieb možno Thinkbook 16p konfigurovať tiež s predkalibrovaným displejom s certifikáciou X-Rite Pantone.

Aby mohli byť firemní používatelia pri práci ešte efektívnejšie, dočká sa softvér Lenovo Vantage v najbližších mesiacoch niekoľkých aktualizácií, z ktorých niektoré budú špecifické pre malé a stredné firmy, ktoré v rámci aplikácie uvedú, že sa ich zariadenie používa v režime „práca“. Medzi nové funkcie patrí pridanie vyhradených stránok, ako Meeting Manager a Creator Center, ktoré pomáhajú lepšie konfigurovať nastavenia zariadení pre online schôdze, kreatívnu prácu a aplikácie. Diagnostická služba Vantage Smart Performance Services poskytuje prístup ku skenovaniu jedným kliknutím, opravám malwaru a odstraňovaniu doteraz neznámych vírusov. Vďaka novému progresívnemu ukladaniu do medzipamäte webových aplikácií, ktoré Vantage načíta počas iba niekoľkých sekúnd, získate rýchlejší prístup k novým aj existujúcim funkciám Vantage.

 

Dostupnosť

ThinkBook Plus Gen 2 i bude dostupný v apríli 2021, ThinkBook 13x i bude dostupný v júli 2021, ThinkBook 16p bude dostupný v apríli 2021. Ceny zatiaľ neboli určené.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.