Tablety používame ako rodinné zariadenie v domácnosti.

Tablety už majú svoje najlepšie roky za sebou. Tento segment zariadení si pred pár rokmi užil veľký boom, odvtedy však záujem o ne klesá. Je to aj kvôli tomu, že ľudia často nemajú dôvod meniť staré modely za nové alebo zistili, že tablety k svojmu životu nepotrebujú.

Lenovo už dávnejšie prezentovalo výsledky prieskumu, podľa ktorého používame tablety ako rodinné zariadenie v domácnosti. A tomuto konceptu sa snaží prispôsobiť aj ich vývoj. Z určitého hľadiska preto nie je prekvapujúce, že výrobca predstavil v Las Vegas tablety, ktoré sa premenia na inteligentný displej.

Myšlienka je to atraktívna – základom je tablet so systémom Android, ktorý môžete používať a nosiť ho so sebou. Pokiaľ ho však aktuálne nevyužívate, položíte ho do dokovacej stanice a tablet sa premení na inteligentný displej s virtuálnou asistentkou Amazon Alexa.

Lenovo tablet ako inteligentný displej

Viacúčelová dokovacia stanica

Celý koncept je o to atraktívnejší, že dokovacia stanica obsahuje aj zabudovaný reproduktor a zároveň funguje ako nabíjačka. V praxi to teda znamená, že nemusíte myslieť na nabíjanie tabletu a zároveň získate vyššiu kvalitu reprodukcie zvuku. Tablet sa tiež stane viacúčelovým zariadením, čo zvyšuje jeho pridanú hodnotu.

Lenovo premenilo na inteligentné displeje tablety M10 a P10, ktoré sú v predaji aj na Slovensku. Oba majú 10-palcový Full HD displej a procesor Snapdragon 450. Model P10 má väčšiu pamäť aj úložisko a snímač odtlačkov prstov.

Takzvané Lenovo Smart Tab zariadenia obsahujú v balení okrem spomenutých tabletov aj dokovaciu stanicu. Dostupnosť tohto balenia na Slovensku nebola oznámená, oficiálny predaj neočakávame. Samotné tablety si však v slovenských obchodoch už môžete kúpiť.

Dokovacia stanica pre Lenovo tablety

Prečítajte si aj:

Lenovo vyrobilo doteraz najinteligentnejší digitálny budík (doplnené o video)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit