Zdá sa, že spoločnosti Lenovo a Motorola chcú spojiť dva svety do jedného.

Výsledkom ich snahy sa má údajne stať ThinkPhone. Už podľa názvu je teda zrejmé, že ide o spojenie sveta legendárnych notebookov ThinkPad a smartfónov spoločnosti Motorola. Výsledkom sa má údajne stať smartfón s označením ThinkPhone by Motorola. Teraz sa však aj vďaka portálu AndroidAuthority dozvedáme o tomto pripravovanom zariadení viac.

Začnime od začiatku. Keďže Motorola je od roku 2014 súčasťou spoločnosti Lenovo, tak nie je prekvapením, že práve ona bude nový ThinkPhone aj vyrábať. Hoci tieto značky doteraz vystupovali samostatne, tak tento status sa môže čoskoro zmeniť. Zdroj informuje, že Motorola sa možno chystá predstaviť smartfón, ktorý bude mať podobné logo ako to, ktoré dlhé roky poznáme z ThinkPad notebookov. V prípade telefónu bude samozrejme zmenené a upravené na ThinkPhone.

Na základe odolného dizajnu predpokladáme, že zariadenie bude určené pre biznis sektor. Jeho rozmery by mali byť 158,7 × 74,4 × 8,3 mm, pričom sa očakáva, že súčasťou tohto modelu bude aj 5 000 mAh batéria s podporou 68 W nabíjania.

Lenovo ThinkPhone by MotorolaZdroj: AndroidAuthority

V pomerne veľkom tele z umelých uhlíkových vlákien sa bude nachádzať 6,6-palcový pOLED displej s obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Obrázky naznačujú, že telefón bude mať zostavu troch fotoaparátov v zložení – 50 Mpx hlavný fotoaparát, 13 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx fotoaparát na meranie hĺbky. Selfie fotoaparát by mal dostať 32 Mpx senzor a automatické zaostrovanie.

Keďže vieme, že Motorola je pri chuti, tak by sme neboli vôbec prekvapení, kebyže tento telefón príde už začiatkom budúceho roka počas výstavy CES 2023.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.