Ľudia potrebujú stále nové veci a ThinkBook je predstaviteľ nového prúdu v spoločnosti Lenovo. Je to niečo medzi ThinkPadom a Yogou, úplne nový vietor. Spoločnosť Lenovo Slovakia ho predstavila na svojom stretnutí v Salamandra Resort a my sme samozrejme boli pritom. Jeho predstavenia sa zúčastnil aj Jano Gordulič.

Vitajte v dobe dizajnovej

ThinkBook je zariadenie dostatočne výkonné a štýlové, aby sa dalo používať celý deň a bez ohľadu nato, či ho okrem kancelárie využívate aj na poobednom tréningu alebo si na ňom večer pozriete  svoj obľúbený seriál.

Thinkbook v sebe spája výkon a odolnosť legendárnych zariadení ThinkPad a dizajnovú modernu známu zo štýlovej rady Yoga. Lenovo ThinkBook tak predstavuje novú kategóriu pracovných zariadení so štýlom.

ThinkBook sa na nič nehrá

Už po zapnutí ThinkBooku zistíte, koľko spoločných rodinných génov zdedil po staršom súrodencovi ThinkPad. Okamžité nabootovanie systému, prihlásenie prostredníctvom webkamery alebo odtlačku prsta, svižný chod viacerých aplikácií naraz, skvelý pocit z písania na klávesnici, dlhá výdrž na batériu a pod. Samozrejme je to tu 8. generácia procesorov Intel Core i7, až 16 GB RAM a až 512 GB SSD úložisko.

Niečo extra

V tomto prípade pridáva ThinkBook extra výbavu v podobe multimédií. 13-palcový FHD displej tak prichádza s technológiou Dolby Vision na bohatý multimediálny zážitok. Pozadu neostáva ani audio, ktoré sa derie von prostredníctvom reproduktorov Harman a podporuje štandard Dolby Audio.

Tiež tu nájdeme prvky ako zapnutie pomocou dotykového snímača odtlačkov prstov, diskrétny modul TPM 2.0, ktorý umožňuje funkcie zabezpečenia systému Windows 10 a šifrovanie používateľských údajov a taktiež kryt webkamery ThinkShutter na ochranu súkromia. Extra bonus je až 11 hodín výdrže na batériu, ktorú je možné dobiť pomocou funkcie rýchle nabíjanie.

ThinkBook 13s bude na Slovensku dostupný od júna 2019 s cenou od 949 eur s DPH o jeho test sme požiadali.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.