Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo dnes na konferencii Lenovo Tech World uviedla nový tablet ThinkPad 10, ktorý posúva biznis počítačové operácie na tablete na vyššiu úroveň vďaka vylepšeniam kľúčových funkcií a prvkov, vrátane pera ThinkPad Pen Pro, ktoré poskytuje väčšiu presnosť a bezpečnosť na biznis úrovni pre lepšiu ochranu údajov. Lenovo naďalej rozširuje svoj ekosystém doplnkov pre ThinkPad 10, okrem iného aj novou klávesnicou ThinkPad Folio Keyboard, ktorá prináša vynikajúci zážitok z písania na klávesnici v elegantnom a ľahkom puzdre.

Mobilným biznis užívateľom, ktorí sa snažia rozhodnúť medzi notebookom alebo tabletom, sa rozhodne bude páčiť nový ThinkPad 10 so svojimi flexibilnými pracovnými režimami. Navrhnutý tak, aby poskytoval plnohodnotnú funkčnosť počítača prináša výkon, aký užívatelia potrebujú pre tie najbežnejšie pracovné úlohy, vrátane tvorby prezentácií, dokumentov, emailov, video hovorov a mnohých ďalších činností. Tento 10-palcový tablet, fungujúci na Windows 10 so štvorjadrovým procesorom Intel Atom,  sa dá pripojiť k novej voliteľnej klávesnici ThinkPad 10 Folio Keyboard alebo klávesnici Ultrabook Keyboard pre plnohodnotnú možnosť písania a tiež k dokovacej stanici ThinkPad Tablet Dock, vďaka čomu sa vytvorí prostredie podobnejšie kancelárii, pričom je možné pripojiť periférne zariadenia ako monitory a tlačiarne.

ThinkPad 10 drží krok s neustálymi požiadavkami užívateľov, ktorí chcú pohodlie a flexibilitu aj pri používaní tabletu. S takmer 10-hodinovou výdržou batérie môžu byť dlhšie odpojení od elektriny a v pohybe. Vonku v teréne užívateľov poteší jasný IPS dotykový displej WUXGA 1920×1200, ktorý sa dá doplniť o antireflexnú fóliu, čím sa ešte zlepší viditeľnosť v ostrom slnečnom svetle alebo o štvoritú fóliu na ochranu súkromia pre zachovanie dôvernosti v prostredí citlivom na utajenie informácií. V spojení s voliteľným perom ThinkPad Pen Pro je sledovanie a ovládanie obsahu zábavné a jednoduché.

Užívatelia vyťažia ešte viac z písania perom, keď si stiahnu aplikáciu WRITEit, ktorá užívateľom umožňuje písať perom do akéhokoľvek textového poľa a konvertovať rukopis na text. A na fotenie v pohybe, ktoré je užitočné pre poisťovníctvo alebo nehnuteľnosti je tu praktický kryt QuickShot, ktorý automaticky spustí kamerovú aplikáciu prepnutím na rohu, čo užívateľom pomôže zachytiť ten správny okamih 5MP fotoaparátom. S podporou 3G/4G LTE sa užívatelia môžu pripojiť takmer kdekoľvek na svete.

Mnohé terénne aplikácie vyžadujú mobilné dátové pripojenie a prístup k informáciám spoločnosti s vysoko zabezpečeným spôsobom. Overené bezpečnostné prvky dopĺňajú extrémne mobilné prvky tohto zariadenia. Tablet je voliteľne dodávaný s dTPM šifrovaním, čítačkou odtlačkov prstov alebo čítačkou smart karty. Lenovo ponúka pre tento tablet služby a podporu na biznis úrovni, vrátane zákazkových modelov, označovania majetku a laserového leptania, prioritnej podpory, zobrazovania a mnohých ďalších.

“Najlepší vo svojej triede, tablet ThinkPad 10 zvýrazňuje naše silné zameranie na inovácie a fakt, že reagujeme na rozmanité potreby našich zákazníkov a rôzne scenáre využívania tabletu,” povedal Luis Hernandez, viceprezident , ThinkPad Business, Lenovo. “V súčasnosti si väčšina mobilných užívateľov môže užívať to najlepšie z oboch svetov, vďaka užitočnosti a praktickosti tabletu a zároveň funkčnosti plnohodnotného počítača bez toho, aby prišli o mobilnosť, pripojenie a bezpečnosť.”

ThinkPad 10 bude celosvetovo dostupný v auguste 2015, s cenou od 659 EUR. Pri uvedení do predaja budú dostupné aj nasledujúce doplnky:

  • klávesnica ThinkPad 10 Folio Keyboard
  • klávesnica ThinkPad 10 Ultrabook Keyboard
  • kryt QuickShot
  • dokovacia stanica Tablet Dock
  • pero ThinkPad Pen Pro
  • ochranný kryt ThinkPad Protector Case
  • ochranný popruh ThinkPad Protector Should Strap
  • štvoritá fólia na ochranu súkromia 3M
  • antireflexná 3M fólia
  • zámok Kensington MiniSaver Lock
  • ThinkPad adaptér pre micro HDMI na VGA
  • fólia ThinkPad 10 Folio Wrap
  • nabíjačka ThinkPad 10 DC

Značky: