Na výročnej konferencii spoločnosti Lenovo v hoteli Salamandra Resort sme boli osobne. Chceli sme vedieť, ako sa darí tejto firme.

LenovoVyrocne-1

Podľa slov riaditeľa spoločnosti Vladimíra Varzalyho za úspechom Lenova stoja super produkty, veľmi dobrý tím ľudí a dobrá znalosť značky. Lenovo preto narastá v predaji notebookov pre podniky i komerčných  používateľov, serverov, dátových centier ale hlavne smartfónov a tabletov. Aktuálne Lenovo Slovakia posilnila svoje rady a nastúpila aj nová marketingová manažérka.

LenovoVyrocne-3

Následne sme videli novinky z oblasti ThinkPad zariadení, napr. 4-tú generáciu notebooku Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Tá sa dodáva s nedotykovým displejom, ale veľkou výhodou je nízka hmotnosť blížiaca sa k 1 kg. Prezentoval Rado Sedlák a predstavil aj Lenovo ThinkPad YOGA – odolné zariadenie s otočným dotykovým displejom a tiež s možnosťou výbavy s OLED displejom.

LenovoVyrocne-4

Vlastimil Maar z Intelu poukázal na to, na čo sa bude firma po novom zameriavať. Už to nebudú ultrabooky, ani procesory do mobilných zariadení. Budúcnosťou má byť IoT a ešte lepšie procesory a pamäťové zariadenia do zariadení ako sú notebooky

LenovoVyrocne-5

Marrk Tóth z Lenova prezentoval úspechy v mobilnom segmente. Hlavne v prípade smartfónov na Slovensku je pozícia číslo 2 veľmi pozitívna. Rovnako sa dobre darí Lenovu aj v oblasti tabletov, pričom tu mu patrí prvé miesto.

LenovoVyrocne-7

Hovoril aj produktoch, ktoré boli predstavené na Lenovo Tech World v San Franciscu, spomenul Lenovo Phab2 PRO, ktorý bude dostupný aj na Slovensku a od septembra sa bude predávať u nás za 499 Eur.

LenovoVyrocne-8

A ukázal aj niekoľko projektov, ako budú vyzerať smartfóny so ohýbateľným displejom

LenovoVyrocne-9

A dozvedeli sme sa, že v septembri uvidíme množstvo ďalších produktov so značkou Lenovo.

TIP: Lenovo Tech World

Konferencia Lenovo Tech World minúta po minúte

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.