Uplynulý rok ukázal, že tablety používatelia stále chcú.

Či už ide o komponovanie hudby alebo písanie blogových príspevkov, nové tablety sa prispôsobujú vašim potrebám a preto s prídavnou klávesnicou prichádza aj väčší praktický trackpad. K dispozícii je aj druhý bezdrôtový monitor.

Lenovo predstavila na podujatí TehWorld nové tablety radu P, ku ktorým patrí Lenovo Tab P12 Pro s novým bezdrôtovým systémom Project Unity ako aj Androd tablet s 5G pripojením Lenovo Tab P11 5G.

Lenovo Tab P12 Pro: Stvorený pre zábavu a všestrannosť na cestách

Lenovo Tab P12 Pro je vlajková loď. Má kvalitný AMOLED displej, batériu s dlhou výdržou, nové digitálne pero s magnetickým nástavcom na bezdrôtové nabíjanie a upozornením proti strate. Ultra ľahké zariadenie váži približne 1 kg vrátane príslušenstva a ponúka:

  • Zábavu: Tenké celokovové telo s hrúbkou iba 5,63 mm a hmotnosťou len 565 g ponúka tenké rámiky z každej strany. Displej je s obnovovacou frekvenciou 120 Hz na hranie hier. Vybrať si môžete aj zníženú frekvenciu na 60 Hz pre menej náročné aplikácie. Displej vo formáte 16:10 s odolným 12,6-palcovým AMOLED dotykovým displejom (2560 x 1600) so zníženou zrnitosťou. Displej tabletu ponúka farebnú škálu 107 % NTSC, hlbokú čiernu, jas až 600 nitov a s podporou Dolby Vision prináša kvalitný obraz. Zariadenie podporuje aj štadnard HDR10+.
Lenovo Tab P12 ProZdroj: Lenovo
Lenovo Tab P12 Pro
  • Výborný zvuk : Tablet je vybavený štyrmi reproduktormi JBL so surround efektom a hlbším basovým efektom s podporou Dolby Atmos. V kombinácii s Lenovo Premium Audio dostanete kvalitný zvuk.

Ďalšie funkcie

  • Lenovo Tab P12 Pro je určený na multitasking, surfovanie na internete aj občasné hranie hier vďaka mobilnej platforme Snapdragon 870. Tablet má pamäť 8 GB RAM a ponúka rýchle pripojenie prostredníctvom Wi-fi 6 vďaka mobilnému systému Qualcomm FastConnect 6800, pričom na výber máte aj verziu tabletu s pripojením 5G. Obe možnosti ponúkajú veľkú kapacitu batérie – 10 200 mAh s výdržou do 17 hodín a so samostatne predajnou 45 W rýchlonabíjačkou.
  • Jednoducho pripojte k tabletu klávesnicu a vytvorte si miesto na prácu a písanie e-mailov. K dispozícii je aj pripojenie pera Lenovo Precision Pen 3, ktoré sa automaticky spáruje s tabletom a spustí špeciálnu aplikáciu Instant Memo. Tá transformuje obsah vytvorený perom na písaný text. Pero sa nabíja bezdrôtovo v magnetickom držiaku a ponúka aj funkciu diaľkového ovládania pomocou tlačidla – stačí kliknúť a prepnete si pesničku alebo urobíte fotku z prednej či zadnej kamery.

V škatuli nájdete klávesnicu v plnej veľkosti s integrovaným trackpadom, so 16 intuitívnymi funkčnými klávesmi a zdvihom 1,3 mm na príjemné používanie.

Na spoluprácu všetkých zariadení predstavuje Lenovo v tablete Tab P12 Pro softvér Project Unity.

Lenovo vidí budúcnosť technológií ako jeden prepojený celok, kde spolupráca jednotlivých zariadení nie je žiadny problém. Príkladom tejto myšlienky je práve bezdrôtové riešenie s názvom Project Unity. Aplikácia jednoducho premení Lenovo Tab P12 Pro na inteligentného spoločníka, ktorý sa rýchlo spáruje alebo rozšíri či zrkadlí plochu.

Tablet však nefunguje len ako rozšírená plocha, ale dokáže poskytnúť plne funkčné prostredie, aké ponúka počítač so simultánne spustenými programami. S Project Unity môžete mať na počítači spustený videohovor, zatiaľ čo plochu tabletu využijete na zdieľanie obrázkov či textov vo virtuálnom prostredí hovoru. Rovnako to funguje s PowerPoint prezentáciou, kde môžete na jednom zariadení prezentovať a na druhom mať otvorené poznámky. Project Unity vytvára jednotné prostredie naprieč zariadeniami, aby ste mohli využívať funkcie a aplikácie naplno. Pritom ide iba o prvý krok – ďalšie funkcie na správu a ukladanie dát prídu v najbližších mesiacoch.

Lenovo Tab P11 5G: Vždy pripojený s 5G

Lenovo Tab P11 5G je prvým čisto spotrebiteľským tabletom spoločnosti Lenovo s ponukou 5G a otvára dvere k rýchlemu pripojeniu.

Lenovo Tab P11 5GZdroj: Lenovo
Lenovo Tab P11 5G

Lenovo Tab P11 5G je ľahko prenosný tablet s rozlíšením 2K na 11-palcovom IPS displeji, s certifikáciou TÜV na ochranu očí. Tablet podporuje DisplayPort a voliteľnú klávesnicu s Lenovo Presicion Pen 2 na vyššiu produktivitu.

Na hybridnú prácu alebo štúdium na cestách je podpora 5G ideálna. Pripojenie v reálnom čase umožňuje nano SIM karta a praktické fungovanie uľahčujú funkcie ako hands-free prihlasovanie prostredníctvom prednej kamery alebo rozmazanie pozadia počas videohovorov. Veľké súbory môžete sťahovať až 10-krát rýchlejšie ako na sieti 4G a o streamovanie vo vysokej kvalite sa postará mobilná platforma Snapdragon 750G 5G a až 8 GB RAM a 256 GB ROM. Batériu má kapacitu 7700 mAh a výdrž až 12 hodín pri streamovaní.

Lenovo Tab P11 5GZdroj: Lenovo
Lenovo Tab P11 5G

Tabletu nechýbajú ani 4 reproduktory JBL, Dolby Atmos a štýlový dizajn v rôznych farebných odtieňoch – Moon White, Storm Grey, alebo Modernist Teal.

Prečítajte si aj

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.