Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predstavuje nové portfólio spotrebiteľských počítačov, tabletov a monitorov.

Na výstave IFA, jedného z najväčších veľtrhov spotrebnej elektroniky na svete, predstavila spoločnosť Lenovo svoj najnovší rad produktov pre rok 2019. Každý z jeho výrobkov je inteligentnejším riešením za prijateľnú cenu a je určený pre bežných zákazníkov tejto dovolenkovej sezóny. Vybavený inteligentnými funkciami zahŕňa notebooky, monitory, tablety a all-in-one stolové počítače, ktoré priťahujú pozornosť a ponúkajú lepšie zážitky.

Pri zvýšení inteligencie osobných zariadení, na ktoré sa spoliehame, že nás udržia pripojených, že nás budú zabávať a zvyšovať našu produktivitu, si najskôr všimneme vyššie pohodlie. Vývojom intuitívnych, prispôsobivých funkcií, ktoré šetria čas, vám chceme ukázať, ako môžu inteligentné prístroje zlepšiť kvalitu života a pohodlie ľudí. Predstavujeme vám najnovšie inovácie uvedené na TechLife, každoročnom výročnom podujatí spoločnosti Lenovo počas výstavy IFA.

Ultra-tenký a zároveň ultra inteligentný 

Ak potrebujete tenký, ľahký a spoľahlivý prenosný počítač, ktorý výborne funguje a nestojí vás majetok, môžete si vybrať z dvoch nových 13-palcových notebookov Lenovo IdeaPadTM  s operačným systémom Windows 10 a s mobilnými procesormi Intel® Core™ až 10. generácie  a rozšírením pamäte až na 16 GB DDR4, ktoré sú navrhnuté tak, aby ste rýchlo zvládli svoje online úlohy a ušetrený čas mohli venovať svojim obľúbeným reláciám s grafickou kartou až do NVIDIA® GeForce® MX250.

Vyjadrite jedinečnosť svojej osobnosti pomocou jedného z troch nových 13-palcových notebookov IdeaPad S340 vyrábaných v troch farebných odtieňoch (na obr. farba tekutá modrá).

13-palcový notebook Lenovo IdeaPad S340 s hmotnosťou len 1,3 kg je inteligentnou voľbou a je k dispozícii v troch veselých farbách. Je navrhnutý tak, aby sa pohodlne zmestil do tašky. So zvukom Dolby Audio™, mikrofónmi otočenými dopredu a tichšími, inteligentnými ventilátormi – zostáva váš notebook s novou batériou nabitý až 8 hodín2 a chladnejší než predtým.

Nový 13-palcový notebook IdeaPad S540 (v bielej farbe)

Ultra-tenký, celohliníkový notebook Lenovo IdeaPad S540 je ešte o krok ďalej s voľbou vysokokvalitného zobrazenia QHD, zvukovým systémom Dolby Audio a výberom z troch moderných studených farebných odtieňov. Na všetko pripravený IdeaPad S540 má nabíjanie RapidCharge3 a hlasové služby Cortana a Alexa4. Toto najmodernejšie zariadenie vybavené procesormi Intel Core i7 až po 10. gen alebo AMD Ryzen™užíva technológiu  Windows Hello a infračervenú IR kameru snímajúcu emócie pre inteligentnejšiu interakciu, je “handsfree” a prihlasovať sa možno pomocou biometrickej identifikácie.

Požiadavky na režim manuálneho priameho napájania a výkonu podľa vašich potrieb spĺňa exkluzívna funkcia Lenovo Q-Control5. Ako funguje táto jedinečná funkcia umelej inteligencie? Ak je zapnutá, Q-Control využíva strojové učenie na monitorovanie úloh bežiacich na pozadí a na kontrolu teploty zariadenia. Samostatne riadi ventilátory a optimalizuje životnosť batérie. Napr. filmoví diváci ocenia režim s nižšou spotrebou energie a tichším ventilátorom, kým tvorcov obsahu poteší turbo-zosilnenie a zvýšená operačná rýchlosť počítača.

Inšpirovaný prírodou, vyrobený pre vysoké pracovné zaťaženie

Položte kompatibilný mobilný telefón6na bezdrôtovú nabíjačku IdeaCentre™ A54 (na obr. 24-palcový model)

Stolový počítač Lenovo IdeaCentre A540 s krásnym dizajnom vyváženej asymetrie cyprusového stromu je novým štýlovým počítačom typu all-in-one s operačným systémom Windows 10 a obrazovkou s vysokým rozlíšením vyrábanou v dvoch veľkostiach, 24-palcov a 27-palcov. Jeho inteligentná funkčná základňa je bezdrôtovou nabíjačkou pre váš mobilný telefón6  s certifikátom Qi® s možnosťou nabíjania  aj pri vypnutom počítači. Kovový oceľový podstavec IdeaCentre A540 je mierne zaoblený, čo dodáva každému pracovnému priestoru elegantný, moderný dizajn. Jeho šikovná výsuvná infračervená kameru je dodávaná s integrovanou uzávierkou TrueBlock Privacy pre vyššiu úroveň zabezpečenia, zatiaľ čo úzky dizajn rámu a kolektor zadných káblov dodávajú tomuto elegantnému stolovému počítaču usporiadaný, organizovaný vzhľad.

27-palcový model IdeaCentre A540 má zabudovaný procesor Intel Core i7 až 9. generácie s diskrétnou grafickou kartou AMD Radeon™ RX560, QHD obrazovkou s vysokým rozlíšením, ktorá zvýrazňuje živé farby a reproduktory JBL® od firmy Harman®, ktoré poskytujú ostrý stereo zvuk pomocou technológie Dolby Audio. Procesor AMD Ryzen™ je k dispozícii aj na 24-palcovom modeli a 10-bodová dotyková obrazovka je v ponuke pre každú veľkosť displeja.

Lenovo IdeaCentre A540 s 27-palcovou obrazovkou vo farbe minerálna sivá, poháňaný procesormi Intel Core.

Digitálni spoločníci, ktorých si otočíte

Pre tých, ktorí uprednostňujú iný operačný systém, sú nové notebooky Lenovo Chromebook™ inteligentnou voľbou s neuveriteľným užívateľským komfortom. Nevyžaduje sa žiadne nastavenie, stačí sa prihlásiť pomocou svojho účtu Google® a objaviť nový svet intuitívnych počítačových zážitkov s miliónmi dostupných aplikácií na Google Play™.

Moderný, funkčný prístroj, poskytujúci viac zábavy na cestách, ponúka kreatívnym typom možnosť vyjadriť svoj osobných štýl výberom až z piatich farieb a s rôznou veľkosťou obrazovky.

Nový Lenovo Chromebook C340 sa vyrába v dvoch veľkostiach (na obr. 15-palcový model vo farbe minerálna sivá)

Novým tenkým prenosným počítačom 2v1, ktorý zabalil tonu inteligentných funkcií operačného systému Chrome do úžasného prenosného balenia, je Lenovo Chromebook C340, vyrábaný v 11-palcovej veľkosti – menšej, než je papier A4. K dispozícii je vo farbe piesková ružová alebo platinová sivá. Jeho flexibilné 360 ° závesné otáčanie s dotykovou obrazovkou, umožňuje užívateľovi otočiť svoj Lenovo Chromebook C340 pri práci, či zábave prakticky z akéhokoľvek uhla. Alebo si vyberte 15-palcový model s väčším úložným priestorom (až 128 GB eMMC), pohodlnou číselnou klávesnicou, voliteľnou podsvietenou klávesnicou a mobilným procesorom až po Intel Core i3. Chromebooky sa môžu synchronizovať s tabletmi a mobilnými telefónmi so systémom Android™ prostredníctvom účtu Google a vy môžete bezpečne ukladať svoj obsah na mieste alebo v cloude.

Lenovo Chromebook C340 vás pripojí cez dva USB-C porty (na obr. 11-palcový model vo farbe piesková ružová).

Hľadáte notebook na bleskurýchlom operačnom systéme Chrome, ktorý je najlepší z oboch svetov? Vyskúšajte nový Lenovo Chromebook S340 s voliteľnými procesormi Intel, integrovanou ochranou proti vírusom a s batériou, ktorá vydrží až 10 hodín na jedno nabitie7. Tento tenký notebook je  navrhnutý tak, aby ste na ňom mohli spustiť takmer všetky svoje obľúbené aplikácie súčasne. 14-palcový dotykový displej FHD IPS s úzkym rámom, vám umožní pozerať na veľký obraz bez toho, aby vás zaťažil. Váži len1,4kg.

Nový 14-palcový Lenovo Chromebook S340 sa vyrába vo farbe tmavá orchidea, alebo ónyxová čierna.

Ukáž viac lásky k svojmu počítaču

Máte veľké nápady, s ktorými sa chcete podeliť a nechcete sa nechať obmedzovať rozmermi prenosného počítača? Ak teda potrebujete prerobiť svoju domácu kanceláriu, alebo chcete do svojho herného a zábavného priestoru priniesť viac podmanivého štýlu, siahnite po nových spotrebiteľských monitoroch Lenovo, ktoré sú ideálnym riešením pre tých, ktorí potrebujú (alebo chcú) tráviť dlhé hodiny pred obrazovkou.

Dostupný v havranej čiernej ponúka monitor Lenovo L28u väčšiu plochu obrazovky, než predtým.

Nový monitor Lenovo L28u s uhlopriečkou 28-palcov, určený pre širokú verejnosť, ponúka živé farby na širokouhlom displeji  4K In-Plane Switching (IPS), s dokonalým pixelovým rozlíšením a ultra-tenkým rámom, ktorý umožňuje domáce pozeranie aj prácu na počítači. Ak má vaše zariadenie grafickú kartu AMD Radeon, môže pomocou nej eliminovať sekanie a trhanie obrazu pre hladšie zobrazenie počítačových hier s technológiou AMD Radeon FreeSync™8. Nakloňte svoj monitor tak, aby čo najviac vyhovoval uhlu pohľadu a spoľahnite sa na náš certifikovaný TÜV® Rhineland Eye Comfort displej s ochranou proti blikaniu, ktorý minimalizuje únavu očí.

Inteligentnejšie zdieľanie pre rodinu

Spoločnosť Lenovo uvádza na trh druhú generáciu mainstreamových tabletov s platformou Android,  Lenovo Tab M7 a Lenovo Tab M8 s možnosťou voľby Wi-Fi a LTE. Tieto tablety sú ideálne pre domácnosti s mileniálmi, ktoré chcú zostať pripojené, ich cena je primeraná a sú veľmi zábavné, s úžasnými multimediálnymi možnosťami, majú dizajn celokovového krytu pre prvotriedny vzhľad a pocit na dotyk – a teraz sme ich vyrobili tak, aby ste ich mohli ľahšie zdieľať s najmladšími členmi vašej rodiny.

Moderný dizajn s úzkym rámom a pomerom panel-telo až 83 percent pre lepšie zobrazenie.

Lenovo umožňuje rodinám robiť inteligentnejšie rozhodnutia o tom, ktoré tablety si vybrať na zdieľanie

so svojimi ratolesťami, s detským režimom Kid´s Mode 3.0; rodiny môžu teraz každému dieťaťu zriadiť vlastný, samostatný účet prispôsobený preferenciám a vkusu dieťaťa, s aplikáciami primeranými veku a bohatým obsahom ako sú hry, pesničky, knihy a audio-knihy.

Tablet Lenovo Tab M7 teraz v ónyxovej čiernej, alebo platinovej sivej.

Tablet Lenovo TabM8 ponúka až 12 hodín prehrávania videa9 a TabM7 celodenné používanie s prehrávaním videa až 10 hodín. Aj nové tablety série M sú certifikované podľa TÜV Rheinland

a poskytujú skutočnú ochranu zraku vďaka technológiám špeciálneho osvetlenia  a zobrazenia, ktoré znižujú škodlivé modré svetlo a znižujú namáhanie očí – takže zábava sa nemusí skončiť nikdy. Rodinný filmový večer sa jednoducho zlepšil!

Ceny a dostupnosť1

v krajinách EMEA (Európa, stredný východ a Afrika):

  • 13-palcový notebook ​IdeaPad S540 bude dostupný od decembra 2019 a cena zatiaľ nebola stanovená.1
  • 24-palcový IdeaCentre A540 bude na Slovensku k dispozícii od novembra 2019¹ za odporúčanú cenu od 799 €. 27-palcový model bude na Slovensku dostupný od novembra 2019 za odporúčanú cenu od 999 €.
  • 28-palcový monitor Lenovo L28u​ bude na Slovensku dostupný od novembra 2019¹ za odporúčanú cenu od 299 €.
  • ​Tablet Lenovo Tab M7 bude na Slovensku dostupný od novembra 2019¹ za odporúčanú cenu od 89 €.
  • Tablet Lenovo Tab M8 s vysokým rozlíšením bude na Slovensku dostupný od októbra 2019¹​ za odporúčanú cenu od 129 €.

Značky: