Na CESe predstavilo Lenovo Yoga Book 9i s dvoma obrazovkami a stolný počítač Yoga

Nový Yoga Book 9i predstavuje celkom nový produkt pre rad Yoga. Stolný počítač Yoga AIO 9i zasa definuje, ako by mohlo vyzerať zariadenie typu „všetko v jednom“.

Yoga Book 9i s dvoma displejmi

Lenovo Yoga Book 9i
Lenovo Yoga Book 9i

Yoga Book 9i je prvým notebookom s dvoma OLED obrazovkami v plnej veľkosti. Flexibilný notebook Yoga Book 9i s platformou Intel Evo je oveľa univerzálnejší ako tradičný notebook, ponúka funkcie viacerých režimov a novú možnosť zábavy.

Na tomto notebooku môžete jednoducho surfovať na webe a prezerať si obsah na dvoch plnohodnotných obrazovkách jednoduchým pohybom piatich prstov. Ak chcete pracovať na dvoch samostatných súboroch súčasne, môžete zobraziť oba súbory zvlášť na každej obrazovke. Podobne môžete sledovať video na jednej obrazovke a zároveň si robiť poznámky alebo vyhľadávať informácie na druhej obrazovke bez prerušenia.

Lenovo Yoga Book 9i
Lenovo Yoga Book 9i

Štíhly konvertibilný tvar notebooku ponúka flexibilitu, vďaka ktorej môžete plynule prepínať medzi režimom notebooku, tabletu alebo stanu podľa aktuálnych potrieb. Pri osobnom stretnutí tak môžete použiť režim stanu na zobrazenie prezentácie na jednej obrazovke a zároveň sledovať a ovládať prezentáciu z druhej obrazovky. Komunikácia a spolupráca na virtuálnych stretnutiach sa tiež zlepšuje vďaka možnosti dvoch obrazoviek – umožňuje vám zdieľať prezentáciu na jednej obrazovke a zároveň môžete sledovať chat, odpovedať na otázky a posúvať prezentácie z druhej obrazovky.

Yoga Book 9i sa dodáva aj so stojanom folio, ktorý umožňuje ľahšie pracovať na cestách. Je tu odnímateľná Bluetooth klávesnica a rovnako aj stylus Smart Pen.

Yoga Book 9i (13”, 8) bude dostupný od júla 2023 s očakávanou počiatočnou cenou od 2199 Eur

Lenovo Yoga Book 9i
Lenovo Yoga Book 9i

Špeciálny softvér a vyššia úroveň zábavy

Softvér notebooku Yoga Book 9i zvyšuje potenciál napr. pri práci, učení, streamovaní, tvorbe a hraní hier. Softvér beží na operačnom systéme Windows 11 a obsahuje funkcie inteligentného písania a čítania, ako aj funkcie písania poznámok.

Keď máte čas sadnúť si a relaxovať, môžete sledovať film na jednej obrazovke a na druhej obrazovke vyhľadávať zaujímavé fakty o filme. Dva 13,3-palcové 2,8K OLED PureSight displeje so 100 % presnosťou farieb DCI-P3 a Dolby Vision HDR poskytujú živé farby, ostrejší kontrast a bohatšie detaily obrazu. Spolu s priestorovým zvukom Dolby Atmos a 360-stupňovou otočnou zvukovou lištou s reproduktormi Bowers & Wilkins si môžete vychutnať zážitok zo zábavy.

Lenovo Yoga Book 9i

Notebook sa dodáva vo farbe Tidal Teal a prichádza v ekologickom balení, pričom obalový materiál, darčeková krabička a vonkajšia škatuľa obsahujú 100 % recyklovaný papier.

Stolný počítač Yoga AIO 9i

Lenov Yoga AIO 9i
Lenov Yoga AIO 9i

Nový stolný počítač Yoga AIO 9i (32″, 8) je vytvorený s ohľadom na kreatívcov. Tento stolový All-in-one počítač radu Yoga, je vybavený rozsiahlym 31,5-palcovým bezrámčekovým displejom, s rozlíšením 4K a 100 % sRGB umiestnenom v tenkom paneli s kovovým pántom, ktorý sa nakláňa do požadovaného uhla. Je to skutočný šetrič miesta, jeho vetraná základňa ponúka na svojej zadnej strane sedem portov pre lepšie vedenie káblov, ako aj zabudovanú bezdrôtovú nabíjačku pre smartfóny.

VO vábave je Intel Core i9 až 13. generácie a grafiky NVIDIA GeForce najnovšej generácie. Takto tento počítač zvládne grafický dizajn alebo náročné úpravy fotografií/videí či hranie. VO vábave sú štyri reproduktory Harman Kardon, priestorový zvuk Dolby Atmos a integrovaná 5 Mpx infračervená webkamera so vstavanou elektrickou krytkou na ochranu súkromia a funkciami inteligentného prihlásenia.

Lenov Yoga AIO 9i
Lenov Yoga AIO 9i

S ohľadom na životné prostredie je zariadenie vyrobené zo 75 % z recyklovaného hliníka v stredovom ráme panela a zo 65 % z recyklovaného plastu ABS v hornom a spodnom kryte dedikovanej klávesnice. Podporuje tiež viacero hlasových asistentov pre efektívny zážitok z ovládania hlasom.

Yoga AIO 9i (32”, 8) bude dostupný od mája 2023. Cena nie je ešte stanovaná.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.