Čínsky výrobca Lenovo oficiálne predstavil ďalší prírastok do svojej luxusnej divízie, známej pod značkou ZUK. Dizajnovo i parametrovo zaujímavý Zuk Edge je high-endom, ktorý mieri rovno do prvej ligy, kde bude chcieť obstáť v konkurencii ostatných vlajkových lodí.

Po hardvérovej stránke sa novinka radí jednoznačne k špičke. O plynulý chod sa postará výkonný štvorjadrový procesor Snapdragon 821 s grafikou Adreno 530 a to v kombinácii so 4, respektíve až 6 GB operačnou pamäťou. Používatelia budú mať k dispozícii 64 GB internú pamäť v štandarde UFS 2.0. Zuk Edge príde na trh s vynikajúcim pomerom displeja k telu, pričom displej zaberá až 86,4% prednej strany. 5,5 palcový displej s Full HD rozlíšením (1920×1080) je chránený 2,5D zakriveným sklom, ktoré nájdeme aj na zadnej strane smartfónu. Bočný rámik je tenký len 1,63 mm. Pod displejom sa nachádza hardvérové tlačidlo s rýchlym senzorom odtlačkov prstov, ktorý dokáže na dotyk zareagovať za necelú desatinu sekundy.

Na zadnej strane je umiestnený hlavný  13 Mpx fotoaparát s LED bleskom a PDAF ostrením. Predný fotoaparát je 8-megapixelový. Zaujímavou novinkou je tiež senzor tepu srdcovej frekvencie na zadnej strane nového Zuku. Na svoje si majú prísť aj milovníci hudby vďaka Hi–Fi zvukovej výbave Dirac HD Sound. Zuk sa pri modeli Edge, narozdiel od ostatných výrobcov, rozhodol zachovať aj 3,5 mm jack konektor. O výdrž telefónu sa postará batéria s kapacitou 3100 mAh, ktorá podporuje technológiu rýchleho nabíjania Quick Charge 3. Zuk Edge má rozmery 142,9×74,5×7,68 mm a váži 160 gramov.

Pozitívom je aj fakt, že novinka príde už v základe s operačným systémom Android 7.0 Nougat s nadstavbou ZUI 2,5. Dostupný bude v dvoch farebných prevedeniach, Titanium Black a Ceramic White s cenovkami cca 320 (4 GB RAM), respektíve 350 (6 GB) eur. Predaj na domácom čínskom trhu začne už začiatkom budúceho roka. Kedy sa dostane oficiálne do predaja v Európe, zatiaľ nie je známe.

 

 

Značky: